25 Şubat 2014 Salı günü yapılan Keşan İlçe Seçim Kurulu Mahalli İdareler Genel Seçimleri Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda, cadde ve sokaklara siyasi partileri ve adayları tanıtıcı afiş ve bayrakların asılmayacağı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLMAYACAK

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin seçim yasaklarının 28 Şubat 2014 Cuma günü sona erecek olması nedeniyle, yarından sonra siyasi parti ve adayların çalışmaları hız kazanacak. Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında yapılan Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı Mahalli İdareler Genel Seçimleri Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı’nda seçim çalışmaları süresince siyasi partilerin hangi çalışmaları yapabileceği konusunda karşılıklı uzlaşılar içinde kararlar alındığı belirtildi. Alınan bu kararlardan bir tanesi de, tüm yetkililer ve siyasi parti temsilcilerinin ortak kararıyla, Keşan’daki cadde ve sokaklarda bayrak, flama ve tanıtıcı afişler asılmayacak olması.

İSTEYEN EVİNE İŞYERİNE FLAMA VE AFİŞ ASABİLECEK

Siyasi partiler; bayrak, flama ve adayların tanıtıcı afişlerini hazırladıkları seçim bürolarının önlerine ve camlarına asabilecek. Ayrıca, kişiler de faaliyet gösterdikleri işyerlerinin, evlerinin ve araçların camlarına, destekledikleri siyasi partinin ve adayının bayraklarını, tanıtıcı afişlerini asabilecek.