Ygs puan hesaplarken nelere dikkat etmeliyim?

Yükseköğretime geçiş sınavı, ygs puan hesaplaması motorunu kullanarak kaç puan alacağınızı, kaç netiniz olduğunu rahatlıkla hesaplayabilirsiniz. Hesaplamanın sonucunda ortaya çıkan verilerin tamamı gerçek notunuz değil size gelecek tahmini sonuçlardır. Standart sapma değerleri değişebilir. Bu yüzden puan hesaplamalarında bazı oynamalar, sapmalar oluşabilir. Ancak hesaplama motoru sayesinde alabileceğiniz puanı yaklaşık olarak öğrenebilir ve açıklanacak asıl sonuca göre puanınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ygs puanı hesaplamasında neler yapılır?

·        Fen, Türkçe, Sosyal Bilimler ve Matematik konularında toplam 160 sorudan ygs sınavına giren tüm öğrenciler sorumludur.

·        Ygs puanı hesaplanırken bu testlerin doğru sayıları ve yanlış sayıları belirlenir. Sonrasında hesapla butonuna basılarak ygs puanınızı bulabilirsiniz.

·        Ygs sınavında yaptığınız dört yanlış cevap bir doğru cevabınızı silmektedir. Bu yüzden soruları cevaplandırırken muhakkak dikkatli olmalı ve doğruluğundan emin olmadığınız soruları cevaplamamalısınız.

 

>>puan hesaplaması için tıkla<<

Ygs puan hesaplaması yapılırken Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlerden test olunur. Her dersin toplam 40 sorusu olmak üzere 160 soru vardır. Sınavda puanların ortalaması hesaplanır ve standart sapma bulunur. Ortalama ve standart sapma kullanıldığında ortalama 50, standart sapma 10 olarak değerlendirilir ve standart puanlar ortaya çıkar.