AYGÜL KONAR

“RAMAZAN AYI, 6 MAYIS’TA BAŞLAYIP; 4 HAZİRAN’DA SONA ERECEK” 

Açıklamasına, “Allah katında, mübarek olan Ramazan Ayı’na sayılı günler kaldı.” diyerek, başlayan Yiğit, şunları söyledi: “5 Mayıs 2019 Pazar günü ilk teravih namazını kılacağız. 6 Mayıs 2019 Pazartesi sabahı sahura kalkarak, Ramazan Ayı’na başlamış olacağız. Ramazan Ayı, 6 Mayıs’ta başlayıp; 4 Haziran’da sona erecek. Keşan İlçe Müftülüğü olarak, Ramazan özel programları hazırladık. Ramazan Ayı boyunca, İki Minareli Çarşı Camii’nde her gün öğle namazından nasihat yapılacak, ikindi namazından önce mukabele okunacak. Teravih namazından önce de merkezi sistemle nasihat yapılacak. Kur’an-ı Kerim, Ramazan Ayı’nda inmesi nedeniyle, Ramazan, Kur’an Ayıdır. Bu vesileyle, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in baştan sona okunacaktır.” 

“BU YIL, ‘RAMAZAN VE İNFAK’ KONULU TEMAYI İŞLEYECEĞİZ” 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Ramazan ve İnfak” konulu temayı işleyeceklerini belirten Mehmet Yiğit, “Her Ramazan Ayı’nda İslam’ın hayat veren ilkelerinden birini gündeme taşıyoruz. Bu yıl da yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kaynaşmanın kilit kavramlarından biri olan ‘infak’ temasını gündeme taşıyoruz. ‘Ramazan ve İnfak’ birbiriyle bütünleşen iki yüce değer olarak bu yıl oruç ayında gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimize mihver olacak. ‘İnfak Kalpleri Birleştirir’ sloganıyla müminleri maddi ve manevi anlamda infakta bulunmaya, yarım hurmayla da olsa korunmaya, arınmaya ve gönüllerimizi buluşturmaya davet ediyoruz.” dedi. 

“BU YIL FİTRE MİKTARI, 23 TL OLARAK BELİRLENDİ”

Ramazan Ayı’nda verilecek zekât ve fitre miktarları hakkında da, bilgilendirmede bulunan Yiğit, “Vatandaşlarımızı, zekât ibadeti konusunda bilinçlendireceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bastırmış olduğu makbuzları dağıtarak, zekâtını ve fitresini vermek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Müftülük kanalıyla alarak, fakirlere ve öğrencilere vermek için elçilik yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl, fitre miktarını 23 TL olarak belirledi. Sosyal şartlar göz önüne alınarak, bu oranı belirlemiştir.” şeklinde konuştu. 

“ENDERUN TERAVİH VE CUMHUR MÜEZZİNLİĞİ UYGULAMASI BAŞLATILACAK” 

Mehmet Yiğit sözlerine şöyle devam etti: “Keşan’da, Ramazan Ayı içerisinde ilk defa Enderun teravih ve cumhur müezzinliği uygulaması başlatılacak. Osmanlı döneminde gerçekleştirilen bu uygulamayı yeniden hayata geçireceğiz. Kaymakamlık ve belediye tarafından tüm Ramazan Ayı boyunca, iftar çadırları kurulacak.” 

“RAMAZAN AYI’NDA ORUÇ TUTANLARA SAYGILI OLUNMALI” 

Ramazan Ayı’nda oruç tutmanın önemi hakkında da, konuşan Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı: “Allah, Ramazan Ayı’nda oruç tutmaya çok değer veriyor. Sağlığı yerinde olan herkesin bu mübarek ayda oruçlarını tutmaları gerekiyor. Ramazan’ın güzelliği teravih ve oruçtur. Oruç, ahlakı güzelleştirir. Oruç tutan bir insanın ahlakı güzelleşir. Oruç, insanı kötülüklerden korur ve bu insan kötülük yapamaz, günah işleyemez. Oruç ibadeti; imsak ile başlar, iftara kadar devam eder. Peygamberimiz, ‘oruç tutan biri, harama el sürerse ve başkasıyla kavga ederse, o kişiye zarar verir.’ diyor. Oruç tutan birinin kötü söz söylememesi lazım. Oruç, merhamet duygularını geliştirir ve sağlığımızı korur, nimetlerin kıymeti, sabrı bizlere öğretir. Ramazan Ayı’nda oruç tutanlara saygılı olunmalı. En azından Ramazan Ayı’nda yeme içme işlerine dikkat edilmeli. Ramazan Ayı’nın hayırlı olmasını diliyorum.”