11 Haziran 2014 Çarşamba günü yağan şiddeti yağmurda, Pınar Köyü’nde bir kişi yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Pırnar Köyü’nden Bayram Yalçın (72), saat 17.00 sıralarında köy kahvehanesinden ayrılarak, traktörü ile köy girişinden 3 kilometre uzaklıkta Kaplıca Mevkii’ndeki kabak tarlasına gübre atmak üzere gitti. Yalçın’ın köyden ayrılmasından kısa bir süre sonra ise şiddetli yağmur yağışı başladı. Bir süre sonra yakınları Bayram Yalçın’ı cep telefonu ile aramaya başladı ancak cevap alamadı. Yağmurun dinmesi ve 2 saat süre geçmesine rağmen hâlâ Yalçın’a ulaşılamaması üzerine ise damadı olan Pırnar Köyü Muhtarı Nevzat Durgun, Kaplıca Mevkii’ndeki tarlaya gitti. Kayınpederi Yalçın’ın traktörünü gören Durgun, kendisinin ise tarlanın diğer ucunda hareketsiz olarak yerde yattığını görünce, yıldırım çarpmış olabileceğini tahmin ederek, hem jandarmaya hem de sağlık ekiplerine haber verdi.

Köy girişine gelen 112 Acil Servis ambulansı ekipleri, 3 kilometrelik çamurlu patika yola traktörden başka bir aracın girmesi tehlikeli olacağı için olay yerine traktörle götürüldü. Yalçın’ın hayatının kaybettiğinin belirlenmesi üzerine ise Pırnar Köyü ve civar köylerdeki yakınları olay yerine traktörlerle geldi. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Sağlık ve Merkez Karakol Komutanı Mehmet Öncel’in de hazır bulunduğu olay yerinde jandarma ekipleri güvenlik önlemi alırken, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Sinan Yüksel de olay yerine traktörle getirilerek cesette inceleme yaptı. Daha sonra Bayram Yalçın’ın cesedi, traktör römorkuna konularak köy girişinde cenaze arabasına nakledildi ve otopsi için Keşan Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü.

Bayram Yalçın’ın yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirlenirken, gübre tenekesinin koltuğunun altında olduğu ve elinde de tarlaya atmak üzere gübre olduğu gözlendi. Tarlaya atmak üzere getirdiği gübre çuvallarının da traktörde açılmamış halde olduğu, sadece 1 çuvalın açıldığı görüldü.

Pırnar Köyü halkından olan Bayram Yalçın; Havva Yalçın’ın eşi, Şeref ve Eşref Yalçın, Kazibe Durgun, Nesrin Üzgün ve Ayşe Yeşil’in babaları; Nevzat Durgun, Cemali Yeşil ve Hasan Üzgün’ün kayınpederleri idi.

Bayram Yalçın, dün öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Pırnar Köyü’nde toprağa verildi.

Merhum’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.