SONGÜL KONAR

Yıldırım, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, grip, nezle ve bronşit gibi hastalıkların da artmaya başladığına dikkat çekerek, bu hastalıklara yakalanmak istemeyen vatandaşların, vücut dirençlerini bazı doğal takviyeler ile arttırabileceğini söyledi.

Bu mevsimde, vatandaşların daha çok zencefil, ıhlamur, havlucan, taran, papatya, ada çayı, nane, çörekotu ve keten tohumu tükettiğini ifade eden Raşit Yıldırım, her bitkinin özünde bir veya birden fazla etken maddesi olduğunu ve bu etken maddenin ekstraktsiyon yöntemiyle alınıp insan sağlığına gıda takviyesi olarak sunulacak hale gelmesi tanımında bulunulan ekstraktın da önemine değindi. Yıldırım,“Tam karşılığı bitki özü olan ekstraktın tüketilmesi, vücuttaki direnci arttırır. Son günlerde buna olan ilginin artması da bu duruma kanıt olarak gösterilebilir” dedi.

"HER ÜRÜN, DOĞAL YA DA SAĞLIKLI DİYE ANLAM TAŞIMAMAKTA"

Vatandaşların, her ürünün doğal olmadığını bilmesi gerektiğini hatırlatan Yıldırım, şu uyarılarda bulundu: “Vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli konu ise aldığı ürünün bakanlık onayı olması gerektiğidir. Bilindiği gibi satılan her ürün, doğal ya da sağlıklı diye anlam taşımamaktadır.”