HABER MERKEZİ

4 Ekim’in Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kutlandığını belirten Yıldırır, “Belediye olarak yılın sadece bir günü değil yılın her gününde hayvanları ve haklarını koruyup gözetmekteyiz. Hayvan denilince, sadece kedi, köpek algısı oluşmuş bulunmaktadır. Oysaki binlerce hayvan çeşidi bulunmaktadır. Bugün hala en büyük besin kaynaklarını (et, süt, yumurta vb.) hayvanlardan elde etmekteyiz. Giyeceklerimizin bir bölümünü hayvanların deri ve yünlerinden yapmaktayız. Bunun gibi maddi yardımların yanında hayvanlar bizim en yakın dostlarımızdır. Yalnızlıklarımızı onlarla giderir, yorgunluklarımızı onların sesleriyle bir kenara atarız.Yeni nesillerin hayvan sevgisini kazanmasında her bireyin sorumluluğu vardır. Medeni devletlerin hepsi hayvan yaşamının sağlıklı ilerlemesinden sorumludur. Bunun için hayvanları sevelim, onları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim. Hayatı sevmek hayvanları sevmekle başlar unutmayalım.” dedi.

SATIN ALMA, SAHİPLEN

Belediye olarak 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’n verdiği yetki ile sadece sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili çalışma yapabildiklerine işaret eden Mahmut Yıldırır, şunları söyledi: “Keşan Merkez, Erikli ve Yayla sahilinde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Sahipsiz sokak hayvanlarını ekiplerimizce toplanıp geçici hayvan bakım evinde rehabilitelerinin (Kısırlaştırma, aşılarının yapılması, tedavileri, vs.) yapılmasına müteakip sahiplendirilmeye çalışılmaktadır. Sahiplendirilemeyen sokak hayvanları kanun gereği, öncelikli olarak alındıkları doğal yaşam alanlarına bırakılmaktadır. Hayvan beslemek bakmak isteyenler için “Satın alma, geçici bakım evlerinden sahiplenin” diyoruz.  Daha fazla sokak hayvanına hizmet verebilmek için çalışmalarını devam ettirdiğimiz Paşayiğit Mahallesi Koca Yarma Mevkii’ndeki yeni geçici hayvan bakım evinde de sona yaklaşmaktayız. Tüm çalışmalarımızı istenilen şekilde tamamlayıp Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğüne teslim etmiş bulunmaktayız. Onaylanmasına müteakip yapımına başlanacaktır. Yeni geçici hayvan bakım evi tamamlandığında bölgeye hizmet edebilecek kapasitede bir geçici bakım evi olacaktır.”

SOKAK HAYVANLARI YAŞADIĞIMIZ ORTAMLARDA BİRER MAHALLE SAKİNİ VE BULUNDUĞU ORTAMIN BİREYİDİR

Toplumda belediyelerin barınaklarının sokak hayvanlarının sürekli kalacakları bir yer algısı oluştuğuna vurgu yapan Mahmut Yıldırır, açıklamasını şöyle tamamladı: “Öncelikli olarak, barınak değil! Geçici hayvan bakım evidir. Bakım evleri ceza evi gibi hayvanların sürekli kalacakları bir yer değildir. Geçici bakım evleri adından da anlaşılacağı gibi sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitelerinin yapıldığı ve geçici olarak kaldıkları bir yerdir. Geçici bakım evlerinde sadece doğal yaşamda hayatlarını idame ettiremeyecek durumda olan hayvanlar bırakılmaktadır. Sokak hayvanları yaşadığımız ortamlarda birer mahalle sakini ve bulunduğu ortamın bireyidir. Sokak hayvanları ile birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız. Şehrimizin Merkezinde, Erikli ve Yayla sahilinde hayatlarını devam ettiren sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmeleri için sürekli mama desteğinde bulunmaktayız. Ancak halkımızdan Belediyemizin yetişemediği gözünden kaçtığı durumlarda sokaklardaki hayvanların beslenmeleri konusunda duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Hayat hayvanlar ile daha güzeldir.” 

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ