Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü içki satışı yasağına

uymayan 4 işyeri hakkında tutanak düzenledi

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hizmet içi eğitim toplantılarına dün devam edildi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda, saat 15.00'te başlayan toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Müdür yardımcıları Alptekin Özgen ve Mahmut Güder, komiserler, komiser yardımcıları ve polis memurları katıldı.

3 MİLYON 838 BİN LİRA DEĞERİNDE MAL YAKALADIK

Yıldız, toplantı öncesinde konuşarak bu yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2013 yılında İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak çok büyük operasyonlara imza attıklarını belirten Yıldız, “Göçmen kaçakçılığında 16 olaya müdahale etmişiz. Bu esnada 247 göçmen, 21 organizatör yakalanmış ve bunların 16’sı tutuklanmış. Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile ilgili iki olay meydana gelmiş. 2 kişi yakalanmış ve 20 kilo 717 gram eroin alınmış. Cep telefonları konusunda iki olay vuku bulmuş. 3 kişi yakalanmış ve 1 kişi tutuklanmış. Toplam cep telefonu sayısı 10 bin 7. Bunun maddi değeri 2 milyon 675 bin TL. Olaylarda 3 milyon 838 bin 380 TL değerinde mal yakalanmış. 4250 sayılı kanunla alkollü içeceklerin gece saat 22.00’den sonra perakende olarak satılması yasaklandı. İkazlarımıza rağmen buna 4 işyerimiz uymadı. Emniyet olarak bunlara işlem yapıldı. Bunun en alt rakamı 29 bin 303 TL. Cezalar 146 bin TL’ye kadar yükseliyor. Küçük işletmeleri zor durumda bırakacak rakamlar. İşletmelerimiz bu yasağa uysunlar. Cezalar Tütün Piyasası Kurulu tarafından belirlenecek. Ayrıca uyarılarımıza rağmen hala vatandaşlarımız telefon dolandırıcıları tarafından kandırılıyor. Bu konuda dikkatli olunsun.”  dedi.

Toplantıda, personele emirlere uyulması doğrultusunda bilgilendirme yapılırken, halka hizmet konusunda da dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı.