S.S. 81 No’lu Mecidiye-Erikli Sahil Kooperatifi Başkanı Ercan Yıldız yaptığı açıklamada, yazın gelmesiyle birlikte yetki belgesi dışında taşımacılığın da başladığını vurgulayarak, 12 ay boyunca sahile taşımacılık yapıp hizmet vermeye çalışırken cefa çektiklerini, ancak yaz sezonunda birilerinin gelerek sefa sürdüğünü belirtti.

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte, sahillere haksız ve usulsüz yolcu taşımacılığı yapılarak haksız rekabetin ortaya çıkarıldığını ifade eden Yıldız, S.S. 81 No’lu Mecidiye-Erikli Sahil Kooperatifi olarak 12 ay boyunca sahillere taşımacılık yaptıklarını ve 9 ay yakıt paralarını dahi çıkaramadıklarını kaydetti.

YETKİ BELGESİ DIŞINDA YAPILAN TAŞIMACILIKLAR ARTIK BELİMİZİ BÜKMEKLE KALMAYIP KIRIYOR

Ercan Yıldız açıklamasına şu şekilde devam etti: “Burada tahmini olarak 3 ay sezon oluyor. Bu 3 ayda biz sigorta vergi ve evimize çoluk çocuğumuza ekmek götürmeye çalışıyoruz. Ancak yetki belgesi dışında yapılan taşımacılıklar artık belimizi bükmekle kalmayıp kırıyor. Bana bir yetkili çıkıp da hangi belge nereye kadar taşıma yapabildiğini açıklasın.” dedi.

KURALLAR SADE BİZE Mİ İŞLİYOR?

Kimsenin ekmeğinde gözlerinin olmadığını, kanuna uygun taşımacılık yapan herkese saygı duyduklarının altını çizen Yıldız, son olarak şunları aktardı: “Jandarma, polis, ulaştırma, Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız, bizler D4 belgeye sahibiz ve il sınırları dışına çıkamıyoruz. Ancak iller arasında, otogardan otogara taşımacılık yapan bazı firmaların köy yollarında ne işi var? Yollarda cirit atıyorlar. O zaman belgenin ne anlamı kalıyor? O belgenin geçerliliği nedir? Kurallar sade bize mi işliyor?”