Keşan’da 2013 yılının ilk arpa ürünü dün Keşan Ticaret Borsası’na geldi. Yenimuhacir beldesi üreticilerinden Aytekin Çetinbaş tarafından getirilen bin 200 kilogram arpa, yapılan açık arttırma sonunda tüccar Habil Ataman’a, kilogramı 1 lira 90 kuruştan satıldı.

Saat 10.30’da Keşan Ticaret Borsası İhale Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, 285 Sayılı Keşan Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Mehmet Ali Başak, borsa yönetim kurulu üyeleri ve tüccarlar katıldı.

Satıştan önce bir konuşma yapan Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, 2013 hasat mevsiminin hayırlı uğurlu olması ve bol kazanç getirmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra Yenimuhacir beldesi üreticilerinden Aytekin Çetinbaş’ın getirdiği bin 200 kilogram arpa 85 kuruştan satışa çıkarıldı. Yapılan artırımlar sonucunda yılın ilk mahsulü arpa, 1 lira 90 kuruş fiyat veren Habil Ataman’a satıldı.

Satışın gerçekleşmesinin ardından yılın ilk hububat mahsulü arpayı getiren Aytekin Çetinbaş’a borsa yönetimi ve Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen tarafından hediyeler verildi.  Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Çetinbaş’a plaket, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük de 50 litrelik mazot fişi hediye etti. Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen de Çetinbaş’a bir ilaçlama pompası hediye etti.

ÇETİNBAŞ: ERKEN EKTİM ERKEN BİÇTİM

Satışın gerçekleşmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan üretici Aytekin Çetinbaş, bu yıl hububat ekimini hava şartlarının uygun gitmesi nedeniyle erken gerçekleştirdiğini belirtti. Çetinbaş,Erken ektim erken biçtim. 5 dönüm arpa ekmiştim yaklaşık 3 ton mal aldım. Bunun bin 200 kilogramını yılın ilk mahsulü olarak Keşan Ticaret Borsası’na getirdim. Hasat mevsiminin hem üreticilerimize hem de tüccarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini temenni ediyorum” dedi.