AYŞİN SEÇİL GEZER

Borsa’daki salon satışına Keşan’dan üretici Caner Demir ve Maltepe köyünden Nazım Yıldırır ürün getirirken, Maltepe köyünden gelen ayçiçeği ürünün değerlerinin daha iyi olması nedeniyle salonda satışa sunuldu.

İlk ayçiçeği ürünü gelmesi nedeniyle, dün Borsa’da gerçekleştirilen salon satışına; Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Kemalettin Uslu, Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, Keşan Ziraat Odası Başkanı Rıfat Mangır, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, borsa yöneticileri, tüccarlar ve bazı üreticiler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Uslu, yılın ilk ürünü ayçiçeğinin Maltepe köyünden geldiğini belirterek, şunları söyledi: “2018 yılı sezonun ilk ayçiçeği ürünü satışına hoş geldiniz. Keşan TB Meclisi olarak üreticilerimize ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmalarını diliyoruz.”

İYİ BİR SEZON GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM

Daha sonra söz alan Kaymaz, “Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı kurumum adına panik havasında kimsenin olmamasını, kirli bilgilerden uzak durulmasını ve kötü sonucun tüm 80 milyona yansıyacağını hatırlatmak isterim. Bugün Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve ilgili kuruluşlar, ekonomiyle ilgili tüm önlemleri alıyorlar. Bugün bir olma günü.  Hububat hasadında iklimden kaynaklı sebeplerden dolayı buğdayda olumsuzluklar yaşadık. Ayçiçeği ürününe odaklandık. İnşallah ayçiçeğinde iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum.”  şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Maltepe köyünden üretici Nazım Yıldırır’ın getirdiği ayçiçeği ürününün satış fiyatı 2 TL’den açık artırmaya çıkarıldı. Yapılan açık artırma ile Beşerler Tarım Ürünleri San. Ve Tic. Ltd. Şti.  adına Hüseyin Beşer, kilogramına 2,70 TL vererek, ayçiçeği ürününü aldı.

Satış sonrası konuşan Beşer, “Bu yıl verim ve kalite çok iyi. Fiyatlarda bir karmaşıklık var. Döviz kurunda yaşananlar ortada.”  dedi.

İNADINA ÜRETMELİYİZ

Daha sonra söz alan İbrahim Girgin ise şunları kaydetti: “Bereketli bir hasat diliyorum. Son yağışlarla birlikte buğdayda alamadığımız bereketi ayçiçeğinde kapatarak daha iyi bir hasat yapmayı diliyorum. Üretmekten başka şansımız yok. Ülkenin içerisinden geçtiği bir durum var. Birlik ve beraberliğin ön plana çıkması gerektiği dönemlerden birini yaşıyoruz. Bundan 4-5 yıl önce Obama, ‘Hiçbir askerimi feda etmeyeceğim. Ekonomi ile istediğimizi alacağız’ dedi. Bu ekonomik savaş. Herkesin bir düşüncesi var. Bize düşen üretmek. Birinci önceliğimiz Hamzadere. Köylerin suyla buluşmasını istiyoruz. Birinci talebimiz Hamzadere Barajı’nın tamamlanması. 2001’den sonra sıcak bir para geldi ve şu anda gidiyor. Tüm yatırımlarımız kredi ile. Özsermaye ile ne kadar yatırım yapıyoruz diye herkes kendini sorgulasın. İnadına üretmeliyiz.”

Daha sonra söz alan Mangır, salon satışlarındaki sembolik fiyatın piyasa oluşmasını temenni etti.

Yıldırır ve Demir’e Keşan TB tarafından, 50 litre mazot ve plaket, Ziraat Odası Başkanı Rıfat Mangır tarafından da Oda adına teşvik amaçlı çeyrek altın hediye edildi.