Keşan’ın açık hava reklam mecralarını işleten Zirve A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özkaya, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in, billboardları Keşan Belediyesi’nin kullanmasıyla ilgili açıklamasında sarfettiği, “Bu billboardları kiralayan firma ve aralarındaki sözleşme ile ilgili tuhaf çelişkileri de zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağız.” şeklindeki ifadeye tepki gösterdi:

- “Tuhaf çelişkileri” hemen açıklamazsan üzülürüm..!!

- Keşan Belediyesi billboardları, sözleşmeden doğan hakkına dayanarak kullanıyor. Ama korkmayın, propaganda döneminde kullanamayacak. O gün geldiğinde, parasını ödemek şartıyla siz de kullanabileceksiniz. Hatta, yine parasını ödemek kaydıyla paramotor uçuşlarıyla da propagandanızı yaptırabilirsiniz. CHP’liler duymasın ama partinize öncelik tanıyabiliriz.

- AK Parti, Mehmet Müezzinoğlu’nun seçiminden kalan borçları ödemediği için billboardları kullanamıyor. Çevikel’in paniği bundandır.

- “Dicle kenarında koyun kaybolsa, hesabını Ömer’den sorarlar…” Keşan’da seçimin kazanılmasını isteyen Başbakan’ın bu borçtan haberi var mıdır?

- İktidara yaranma derdimiz yok. Paramızı isteriz; bu dünyada alamasak da ruz-i mahşerde hesabın görüleceğine inanırız. Bu inanç, çıkarları için iktidara yamanan çakma AK Partililere uygun olmayabilir ama Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın çok iyi bildiği bir inançtır. ”

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Keşan’ın açık hava reklam mecralarını işleten Zirve A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özkaya; AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’in, billboardları Keşan Belediyesi’nin kullanmasıyla ilgili açıklamasında sarfettiği, “Bu billboardları kiralayan firma ve aralarındaki sözleşme ile ilgili tuhaf çelişkileri de zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağız.” şeklindeki ifadeye tepki gösterdi.

Özkaya, belediye ile imzaladıkları sözleşmeyi de gazetemize ileterek yaptığı yazılı açıklamada; Hakan Çevikel’in, Keşan Belediyesi ile olan siyasi rekabetinin kendilerini ilgilendirmediğini ancak firmalarını itham ederek, “aba altından sopa göstermesine” veya “ortada gizli bir anlaşma varmış gibi gösterilmesine” sessiz kalamayacaklarını bildirdi.

“AÇIKLAMAZSAN ÜZÜLÜRÜM..!!”

Açıklamasına, “Anlaşılan o ki; Türkiye’de bazı siyasetçilerde bulunan, diyerek gözdağı verme hastalığı, Hakan Çevikel’e erken yaşta bulaşmış. Ama yanlış kapıyı çaldı.” diyerek başlayan Yılmaz Özkaya, Çevikel’e şöyle seslendi: “Bu konuda elinde bulunan kamuoyuna hemen açıklamazsan üzülürüm..!!”

AYRINTILAR…

Açıklamasının devamında, konunun ayrıntılarına yer veren Özkaya; Keşan Belediyesi’nin, “yap-işlet-devret” yöntemi ile kurdurduğu açık hava reklam mecralarının işletmesini, 04 Ağustos 2009 tarihinde, sistemi kuran firmadan devraldıklarını kaydetti.

“ESKİ SÖZLEŞMEYE İMZA KOYDUK”

Bu devrin, Keşan Belediye Encümeni’nin, 23 Temmuz 2009 tarihli kararına istinaden yapıldığına kayıt düşen Yılmaz Özkaya, şöyle devam etti: “Keşan Belediyesi ile sistemi kuran firma arasında yapılan sözleşme, firmamız için de aynen geçerli olmuştur. Yani, Keşan Belediyesi ile firmamız Zirve A.Ş. arasında yapılmış yeni, özel veya gizli bir sözleşme yoktur. Firmamız, bizden önce hazırlanmış sözleşmeye aynen imza koymuş ve şartları kabul etmiştir.”

“HAK SÖZLEŞMEDEN DOĞUYOR”

Bu sözleşmeye göre, Keşan Belediyesi’nin, normal zamanlarda billboardların %10’unu, yerel seçim dönemlerinde ise %30’unu kullanma hakkı bulunduğunu dile getiren Özkaya; bu hakkın, kendilerinin sistemi devralmasından önce hazırlanan ve aynen imza koydukları sözleşmeden doğduğunun altını çizdi.

BELEDİYE’NİN DESTEĞİNDEN AK PARTİ DE YARARLANIYOR”

Keşan Belediyesi’nin, sözleşmeden doğan hakkını; bazen hiç kullanmadığını, bazen az kullandığını, bazen de bugünkü gibi yoğun kullandığını belirten Yılmaz Özkaya, şöyle dedi: “Bu durum firmamız için de çok elverişli değil ancak sözleşmede detay olmadığı için, belediye hakkını istediği gibi kullanmaktadır.

Belediyenin hakkından, zaman zaman, billboardlara ücret ödemesi mümkün olmayan özel ve resmi kuruluşlar da yararlanmaktadır. Firmamız da böylesi durumlarda, hemşehrilik hukuku içinde elinden gelen desteği vermektedir. Hatta AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı da belediyenin bu desteğinden yararlanan kuruluşlardan biridir. Firmamızın kabul etmediği duyurularını, şehrin değişik yerlerine, belediyenin desteği ile asmışlardır.

“GENÇLİK KOLU’NUN

BROŞÜRLERİ HAKKINDA

NE DÜŞÜNÜYOR”

“Son olarak, AK Parti Keşan Gençlik Kolu’nun, Tekirdağ’daki buluşma ile ilgili broşürleri de yasalara aykırı olarak, duraklar başta olmak üzere Keşan’ın değişik yerlerine, çevre kirliliği oluşturacak şekilde yapıştırılmıştır. Hakan Çevikel’in bu yasa tanımazlık konusundaki düşüncesini merak ediyorum. Açıklarsa sevinirim.”

“KEŞKE BELEDİYEDEN

GELİR ELDE EDEBİLSEYDİK”

Hakan Çevikel’in, “Belediye aylık bu ilanlara ne kadar para ödüyor?”

şeklindeki sorusunun cevabının da sözleşme şartları içinde olduğunun altını çizen Özkaya, “Keşan Belediyesi, sözleşme gereği kullandığı billboardlar için herhangi bir ücret ödememektedir. Keşke sözleşme böyle olmasaydı da biz de belediyeden gelir elde edebilseydik.” dedi.

Sözleşmede veya Keşan Belediyesi ise Zirve A.Ş. arasındaki ilişkide hiçbir tuhaf çelişki bulunmadığını vurgulayan Yılmaz Özkaya, “Fakat Hakan Çevikel’e göre varsa ve bu tuhaf çelişkileri açıklamazsa; bir kez daha söylüyorum çok üzülürüm..!!” çıkışını tekrarladı.

“ALTINDA YATAN NE?”

Açıklamasını, “Peki Hakan Çevikel’in, Keşan Belediyesi ile siyasi mücadelesinin içine firmamızı çekme girişiminin altında yatan nedir?” diye sorarak sürdüren Özkaya, sorusunun cevabını da şöyle verdi:

“BORÇLARINI ÖDEMEDİLER”

“Aslında işin özünü bu sorunun cevabı oluşturuyor.

Şöyle ki:

AK Parti, 2011 Genel Seçimi’nde; zamanın milletvekili adayı, şimdinin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu için billboardlara verilen reklamların ücretini ödememiştir.

Bu borçtan; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve’nin, AK Parti’nin eski ilçe başkanları Muzaffer Güven ve Ümit Torlaklı’nın ve şimdiki ilçe Başkanı Hakan Çevikel’in haberleri vardır.

Defalarca görüşmemize ve defalarca ödeme sözü verilmesine rağmen, yaklaşık 2 yıldır, alacağımızı tahsil etmek mümkün olmamıştır. Biz yasal yollara başvuracakken,  Hakan Çevikel, ödemeyi 3 taksitte yapma sözü vermiş ancak sözünü yerine getirmemiştir.

Biz de bu durum karşısında, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nın reklamlarını kabul etmeme kararı aldık. Ve bu kararımızı kendilerine bildirdik.

Hatta AK Parti’nin son aylardaki bazı duyuruları, Keşan Belediyesi ile firmamız arasındaki sözleşmeye aykırı olarak, o çok eleştirdikleri belediyenin desteği ile şehrin değişik yerlerine asılmıştır. Yani AK Parti, firmamızın uyguladığı ambargoyu, Keşan Belediyesi sayesinde delmiştir. Eğer konu açık hava reklam mecralarını usulsüz kullanmaksa, AK Parti’nin öncelikle kendi hesabını vermesi gerekir.

İşte Hakan Çevikel’in panik hali içerisinde, hiç ilgimiz olmayan bir konunun içine firmamızı çekmeye çalışmasının altında bu gerçek yatmaktadır.

Firmamız, Temmuz-2011’den kalan borç ödenmediği sürece, AK Parti’nin reklamlarını kabul etmeyecektir.”

“PANİK HALİ…”

Bu durumun, yerel seçimlere bir yıldan az zaman kala, Hakan Çevikel’in telaşına neden olduğunu savunan Yılmaz Özkaya, şu görüşleri dile getirdi: “Zaten, diye sorması, içinde bulunduğu panik halinden kaynaklanmaktadır.

Kendisinin, şöyle bir sıkıntı içinde olduğunu sanıyorum:

Yani ev sahibini şaşırtma ve baskı oluşturma taktiği…

Ama hiç korkmasın… Bu durum seçim döneminde de devam etmeyecek.

Çünkü, yasalar gereği, açık hava reklamlarının seçim dönemlerinde kullanılmasını Keşan İlçe Seçim Kurulu denetleyecek.

Yani AK Parti, parasını ödediği sürece, seçim döneminde billboardları, yasal hakkı oranında kullanabilecektir. Ama parasını ödediği sürece!

Hatta, yine parasını ödemek kaydıyla paramotor uçuşlarıyla da AK Parti’nin propagandasını yapabiliriz. CHP’lilerin haberi olmadan bu konuda kendilerine öncelik tanıyabiliriz.”

“İKTİDAR PARTİSİNE YAKIN DURMA HUYUMUZ YOK”

İktidar partisine yakın durmak gibi bir huy ve ihtiyaçları olmadığını dile getiren Özkaya, açıklamasını şöyle tamamladı:

“HESAP, RUZ-İ MAHŞER’DE GÖRÜLÜR”

“Bazı kişi veya kuruluşlar, şu veya bu sebeple AK Parti’ye verdikleri hizmetten ücret almayabilirler. Ama biz hiçbir kişi veya kuruluşa dayanmadan, sadece yaptığı işin parasını tahsil ederek yaşayan bir firma olduğumuz için, AK Parti’ye de başka herhangi bir partiye de karşılıksız hizmet vermeyiz. İktidara yaranma derdimiz yok. Paramızı isteriz; bu dünyada alamasak da ruz-i mahşerde hesabın görüleceğine inanırız. Bu inanç, çıkarları için iktidara yamanan çakma AK Partililere uygun olmayabilir ama Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın çok iyi bildiği bir inançtır. ”

“BAŞBAKAN’IN HABERİ VAR MI?”

“Tabii şunu da merak ediyorum: AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel’den, Keşan’da seçimin kazanılmasını isteyen Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, Sağlık Bakanı’nın propagandasından doğan bu borçtan haberi var mı?

Zira inancımıza göre; Sanıyorum, Başbakan da aynı inançtadır.

Veya Hakan Çevikel, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a, demiş midir?”