SONGÜL KONAR

Yılmaz, açıklamasında bu yıl pandemi nedeni ile 2 kez ertelenen ve 12 Ekim’de başlayan hafta ile kutlanacak ‘Sigorta Bilincinin Gelişmesi ve Sigorta Haftasını’ kutladı.

“HAYATTA HER ŞEY OLUR, SİGORTASIZ OLMAZ”

Yılmaz, yaptığı açıklamada yaşam ve sigorta ile ilgili önemli bilgiler vererek şunları söyledi: “Dünyaya gelişimiz ile gündeme düşen ömür yolunun her aşamasında muhatabımız, sağlık ile başlayıp değerlerimiz ile süren yaşamda gücümüz sigortadır. ‘Hayatta her şey olur, sigortasız olmaz’ sloganı güvence şemsiyesiyle yoldaşımız olmaktadır. Tedbirlerimizin yersiz kaldığı kontrollerimizim dışında gelişen, doğal afetler, küresel etkenlerle gelişen riskler için yapabileceğimiz en önemli adım sigorta teminatları ile güvence satın almaktır. Zorunluluk ve cezalarla yönlendirilen sigortacık bizce severek alınan teminatlar olarak yer almalı ve bunlar dışında da tüm değerlerin emek ve birikimlerimizin korunması muhafazası ve yarınlara taşınması için güvence, huzur ve başarılara ulaşmak için tercih edilmelidir. Sigorta sisteminin bir güvence havuzu olduğu, devlet denetlene sitemleri ve destekleri, reasusürans paylaşımları ile hasar ve ziyaların telafisinin hızlı ve kolay gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Sigortalı ve poliçe adetleri teminatlarının genişlemesi şemsiyenin gücü açısından önem arz etmektedir. Sigorta sistemlerini yöneten sistemler, sigorta şirketleri, sigorta acenteleri ve diğer kanalların hizmet rekabeti kalite ve güvenin pekişmesini sağlamaktadır. Dünya standartlarındaki oranlara göre sahip olunan değerlerle sigortalanma arasında gerekli ve arzulanan seviyelere ulaşamadık ise de gelişmeler umut vericidir.”

“SİGORTA MADDİ TELAFİDE YANIMIZDA OLMALIDIR”

Sigorta şirketlerinin, pandemi nedeniyle dönem kısıtlamalarına rağmen, tüm hasarlara ulaşarak seri bir şekilde sigortaları memnun ettiklerini belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi döneminde bu yıl ocak – mayıs aylarında artışı azalan prim üretimi toparlanarak toplamda %23,8 prim artışına ulaşmıştır. Sigorta şirketleri pandemi dönem kısıtlamalarına rağmen tüm hasarlara ulaşarak seri bir şekilde sigortaları memnun etmişlerdir. Poliçelere ödenen primlerin öncelikli ödeme kalemlerine alınması geleceğimizin garantisidir. Yılların birimlerini kattığımız, borçlanarak edinebildiğimiz değerlerin, güvencesiz kalması başa gelecek bir kaybetmede telafisi imkânsız bir konumda kalacaktır. Dost, akraba ve yakınlarımızın desteği manevi duygularla destekte, sigorta maddi telafide yanımızda olmalıdır. Bu nedenlerle canımızı, malımızı, fabrikalarımızı, üretimlerimizi, çalışanlarımızı, işyerlerimizi, sorumluluklarımızı, evimizi, ailemizi, tarım ürünlerimizi, hayvanlarımızı, sevdiklerimizi ve değerlerimizi güvence altına alan sigorta sistemi yaşamın en önemli ve vazgeçilmez unsurudur.”

“BAŞINIZA BİR ŞEY GELDİĞİNDE TEK SATIN ALMAYACAĞINIZ TEK ŞEY SİGORTA”

Yılmaz, açıklamasının devamında Sigorta Bilincinin Gelişmesi ve Sigorta Haftasını kutlayarak sözlerini şöyle sonlandırdı:“Sigortaların hasarlarımızı karşılamasının yanında, madururiyeti giderici asistan hizmetleri ile kesintisiz ve kolay ulaşılabilir bir sistem ağı ile destek sağlamaktadır. Bu nedenle poliçelerin incelenerek ve tedarikçiniz acenteler ile bu hakları da öğrenip gerektiğinde yararlanabilirsiniz. Bu yıl pandemi nedeni ile 2 kez ertelenen ve 12 Ekim de başlayan hafta ile kutlanacak Sigorta Bilincinin Gelişmesi ve Sigorta Haftasında tüm paydaşları kutluyor, başınıza bir şey geldiğinde tek satın almayacağınız tek şeyin sigorta teminatı olduğu görüşünü paylaşıyoruz.”