Bir süredir çarşı esnafının korkulu rüyası haline gelen küçük yaştaki hırsızlar, dün yine bazı işyerlerine girerek hem dükkanlara zarar verdi hem de mal ve bozuk para çaldı.

Büyük Cami Mahallesi’nde sabaha karşı meydana gelen hırsızlık olaylarında, hırsızlar, yine birden fazla dükkana girdi. Bazılarının camlarını kırarak bazılarının da sert sicimle kapılarını kastırmak suretiyle açarak işyerlerine giren hırsızlar, daha sonra kayıplara karıştı. Gece, 03.00-05.00 saatleri arasında meydana geldiği tahmin edilen olayda, hırsızlar, İstiklal Caddesi üzerindeki kokoreççinin camını parke taşıyla kırarak içeriye girdi. Kasadaki bozuk paraları gören hırsızlar, yaklaşık 300 TL’yi alarak olay yerinden kaçtı. Sabah camın kırıldığının fark edilmesi ve haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, işyerinde incelemede bulundu.

İşyerindeki güvenlik kameralarının da önceki gün akşam saat 19.00’dan itibaren arızalanarak kayıt yapmadığı öğrenildi. İşyerinde yapılan ilk incelemelere göre hırsızların küçük yaştaki çocukların olduğu şüphesi üzerinde duruldu.

KAHVEHANEYE DE GİRDİLER

Dün Büyük Cami Mahallesi’nde meydana gelen bir diğer hırsızlık olayı ise Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki kahvehanede yaşandı. Sabaha karşı meydana geldiği tahmin edilen olayda, işyerinin kapısının sert bir cisimle kastırılarak açıldığı görüldü. Yine küçük yaştaki hırsızlar tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilen hırsızlık olayında, işyerinden bozuk para ve kasalar içerisindeki meşrubatlar çalındı. Bir yılda 3 kez hırsızlar tarafından soyulduğu belirtilen kahvecinin, toplam bin 500 TL zararı olduğu kaydedildi. Polis, hırsızlık olaylarıyla ilgili soruşturma başlattı.