SONGÜL KONAR

Yoluç, hububat hasadının sona erdiğini belirterek, hasadın ardından tarlalardaki sapların yakılmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özellikle son günlerde ülke genelinde onlarca orman yangını çıktığının altını çizerek, orman yangınlarına karşı her kesimin canla başla mücadele ettiğini vurgulayan Sedat Yoluç, “Bilindiği gibi ülke genelindeki orman yangınları ile mücadele hala devam etmekte. Bu konunun hassasiyeti bu kadar göz önündeyken, çiftçiler olarak anız yakmamamız gerektiğini söylemek istiyorum. Bu konuda çiftçilerimizin, özellikle son yangınları da görerek anız yakmayacağını tahmin ediyorum” dedi.

“TOPLUM OLARAK ÖZEN GÖSTERMELİYİZ”

Buğday hasadından kalan sapların, bir kıvılcım ile kolayca tutuşabileceğini, dolayısıyla özellikle araçları ile bu alanlardan geçecek olan tüm vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Yoluç, “Araçlardan atılabilecek sigara izmariti, cam şişe gibi birçok etken, anızların yanmasına, dolayısıyla da bu alevlerin ormanlık alanlara sıçramasına neden olabilir. Bu nedenle sadece çiftçilerimiz değil, tüm toplum olarak bu konuya özen göstermeliyiz” ifadelerine dikkat çekti.