SONGÜL KONAR

Yoluç, geçen ekim döneminde buğday ekilen tarlalara, yeni dönemde kanola ekildiğini, ancak geçen hasat döneminden dökülen buğdayların, bu tarlalarda çıkmaya başlamasıyla birlikte, küçükbaş hayvanların yeşillenen bu tarlalara girerek kanola tarlasına ciddi anlamda zarar verdiğini belirtti.

“TOPRAKTAKİ KANOLA TOHUMU ZARAR GÖRÜYOR VE YETİŞMİYOR”

Bu yönde özellikle son dönemde şikayetlerin geldiğini ifade eden Sedat Yoluç, "Küçükbaş hayvan sürüleri, hasat döneminde biçerdöverden dökülerek şimdilerde yeşillenmeye başlayan, ancak kanola ekilen tarlaya otlamaları için giriyor. Böyle olunca da topraktaki kanola tohumu zarar görüyor ve yetişmiyor. Dolayısıyla tarla sahibi ciddi anlamda zarar ediyor ve tarlasını tekrar ekmek zorunda kalıyor. Bu anlamda sürü sahipleri ve sürü yöneticileri, dikkatli olmalı" dedi.

ÇUVALLARIN ÇEVREYE GELİŞİGÜZEL ŞEKİLDE ATILMAMASI GEREKİYOR”

Sözlerinin son bölümünde de, çiftçilere uyarılarda bulunan Yoluç, ekilişlerin başladığını hatırlatarak, "Boş çuvalların çevreye gelişigüzel şekilde atılmaması gerekiyor. Çiftçiler olarak çevreye en duyarlı olması gerekenler bizleriz. Bizler topraktan üretim yapıyoruz. Dolayısıyla toprağımızı korumalıyız. Para cezası belki ödenebilir, ancak doğanın vereceği cezanın telafisi ne kadar mümkün olabilir onu bilmek güç. Dolayısıyla doğanın bizi cezalandırmaması için gereken duyarlılığı göstermeliyiz" diye konuştu.