Türk Hava Kurumu'nun elinde bulunan kurban derisi ile fitre ve zekat toplama yetkisi, İçişleri ve Maliye bakanlıkları tarafından hazırlanan yönetmelikle alındı. Yönetmelik, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bakanlıklar 1999 yılında yayımlanan "yardım toplama esas ve usulleri hakkında yönetmelik"te değişiklik yaparak, Türk Hava Kurumu'nun kurban derisi toplama yetkisini elinden almış oldu. Hazırlanan 8 maddelik yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 1999'da yayımlanan yönetmeliğin "kurban derisi, bağırsak toplama ve zekat zarfı dağıtma biçimi, giderler, gelirlerin paylaştırılmasına ait usul ve esaslar" başlıklı dördüncü bölümü yürürlükten kaldırıldı.  Kaldırılan söz konusu bölümde yer alan 15'inci maddede kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu'na ait olduğu hükmü yer alıyordu.
Aynı bölümün diğer maddelerinde ise yine kurban derileri ile fitre ve zekat toplanması esnasında kullanılacak çed raporu makbuz ve zarfların Türk Hava Kurumu tarafından düzenleneceği ifade ediliyordu. Resmi Gazetenin 25 Eylül 2013 tarihli sayısında yayımlanan yeni yönetmelikle, Türk Hava Kurumu’nu kurban derisi ile fitre ve zekat toplama konusunda tek yetkili kılan bütün düzenlemeler ortadan kaldırıldı.