HABER MERKEZİ

 Konuyla ilgili bilgi veren CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Enez Belediye Meclis Üyesi Esin Savaş, o zamanlarda çok büyük ilgi gören bu yarışmanın tekrarlanabileceğini ve Enez’e özgü lezzetlerin tanıtılabileceğini, böylelikle Yerel Lezzetler kültürünün yaşatılmasına ve sürdürülmesine katkı verilebileceğini söyledi. 

Yarışmadaki en önemli özelliğin, lezzetlerin Trakya kapsamında Enez’e ait olması gerektiğini vurgulayan Savaş, “Örneğin, deniz börülcesinden üretilen yemekler, ya da mavi yengeç, yılan balığı,  akıtma gibi lezzetler Enez’e özgüdür. Bu malzeme ile üretilecek yemekler yarışmanın temaları olabilir, bu örnekler daha da çeşitlendirilebilir” dedi. 

Esin Savaş, bu konudaki hazırlıkları Kaymakamlık , Belediye Başkanlığı, İlçe tarım müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte organize edebilmek gerektiğini, yarışmanın yeri, zamanı, kapsamı ve ödülleri ile ilgili olarak bu görüşmelerden sonra geniş açıklama yapılacağını belirtti.

Konuya şimdiden destek veren çevrelerce özellikle Enez ve köylerinde yaşayan kadınların bu konularda şimdiden hazırlık yapmalarının iyi olacağı hatırlatıldı.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ