Keşan Ticaret Borsası’nda aylardır süren tartışmaların, iddia ve açıklamaların ardından, dün organ seçimleri yapıldı.

Keşan-Mecidiye Karayolu üzerindeki Keşan Ticaret Borsası binasında saat 09.15 sıralarında başlayan seçimde, oy kullanma yetkisine sahip 250 üye, 14 kişilik Borsa Meclisi’ni belirledi. Seçimi, Yusuf Yörük’ün önderliğindeki Kırmızı Liste kazandı.

Seçilen Keşan Ticaret Borsası Meclisi de kendi içinde yönetim kurulunu belirleyecek.

Keşan Ticaret Borsası’nda, dün, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ender Mağden’in Mavi Liste’si, eski Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük’ün Kırmızı Liste’si ve Mesut Topaloğlu’nun Beyaz Liste’si yarıştı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Keşan Ticaret Borsası’nda seçimlere kadar yaşanan fırtınalı süreç ve biribirini suçlayan açıklamalar nedeniyle, aylardır gergin olan borsa çevreleri ve kamuoyu, organ seçim de sert tartışmaların yaşanmasından endişeliydi. Bu nedenle, sabah saatlerinden itibaren Keşan Ticaret Borsası organ seçiminde çok sayıda polis ekibi görev aldı. Asayişten trafiğe, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’nden Olay Yeri İnceleme’ye kadar çok sayıda ekip hazır bulundu. Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız da bir süre seçimleri izledi.

İLGİ BÜYÜKTÜ

Keşan Ticaret Borsası organ seçimlerine ilgi büyüktü. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin ile çok sayıda üye seçime katıldı.

DOĞRUDAN SEÇİME GEÇİLDİ

Keşan Ticaret Borsası Organ Seçimi, Keşan İlçe Seçim Müdürü Sevil Dal başkanlığında, İlçe Sandık Kurulu üyeleri Fuat Aykut, Salih Yavaş ve Erdoğan İpsalalı gözetiminde yapıldı. İlk oyu Gürcan Karaca’nın kullandığı seçimde, yönetim kurulu başkanı adayları da sırayla sandık başına gitti. 1957 yılından beri Keşan Ticaret Borsası Üyesi olan 83 yaşındaki Cemal Zümbül de sandık başında dikkat çeken en önemli isimlerden biri oldu.

LİSTELER YARIŞTI

Seçimde yarışan 3 listede şu isimler yer aldı:

Mavi Liste: Ender Mağden, Ercan Ersoylu, Necmettin Sunar, Vedat Koyuncu, Yusuf Karanlık, Ahmet Gevgili, Rıfat Şişekıran, Ramazan Sazlı, Mustafa Avcı, Naci Narlı, Ahmet Eler, Eyüp Gür, Bülent İme, Özden Öztekin.

Kırmızı Liste: Yusuf Yörük, Necmi Kaymaz, Kalender Ayhan, Murat Orhun, M. Fatih Boyalık, Gökhan Korucu, Nail Sazlı, Hüdai Güner, Vahittin Ceylan, Aytekin Süzgün, Hasan Özkan, Adnan İnan, Zeki Karagöz, Üzeyir Küçükyaraman.

Beyaz Liste: Mesut Topaloğlu, Tekcan Tohumculuk Gıda ve Tarım Ürünleri, Eflal Tarım Ürünleri, Erkan Deste, Hasan Kuru, Ali Çetin, Günal Kara, Engin Süt Ürünleri, Süleyman Kürşat, Hayrettin Uysal, Tarım-Taç Tarım Tarımsal Gıda Sanayi, Fehmi Aksal, Gürcan Karaca, Özgenler Gıda.

SEÇİM HEYECANI…

Keşan Ticaret Borsası seçimleri zevkli ve çekişmeli geçti. Saat 17.00’de Keşan İlçe Seçim Müdürü Sevil Dal’ın gözetiminde yapılan oyların sayımında, 250 üyenin 244’ünün oy kullandığı görüldü. Kullanılan 244 oyun 1’i geçersiz sayıldı. Geçerli 243 oyun 138’ini Yusuf Yörük’ün Kırmızı Listesi, 90’ını Ender Mağden’in Mavi Liste’si ve 15’ini de Mesut Topaloğlu’nun Beyaz Listesi aldı. Bu sonuçla, Yusuf Yörük’ün Kırmızı Listesi, seçimi kazandı.

SEÇİM SONRASI İLK AÇIKLAMALAR…

Sonuçların açıklanmasından sonra Yusuf Yörük’ü ilk olarak Ender Mağden tebrik edip, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Yusuf Yörük’ün tebrikleri kabul etmesinin ardından adaylar, basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu.

YUSUF YÖRÜK: BORSA KAZANDI

“Seçimi Keşan Ticaret Borsası kazandı. Bu işin kazananı kaybedeni yok. Hayırlı olsun!”

ENDER MAĞDEN: BORSA’YA KAZANDIRDIKLARIMIZ VAR

“Bu bir bayrak yarışı. Üyelerin görüşlerine saygı duymak lazım. Bu yönde bir karar verdiler. Bayrak yarışında biz elimizden geldiğince Keşan Ticaret Borsası’na faydalı olmaya çalıştık. Yerel basına da yansıdığı gibi, hem parasal hem de MİGROS’un arkasındaki arazide olduğu gibi Borsa’ya kazandırdıklarımız var. Bundan sonraki süreçte, bazı şeyler yeni yönetimin tasarrufunda olacak. Onlara da başarılar diliyorum.”

MESUT TOPALOĞLU: HEPİMİZ KARDEŞİZ

“Seçimin sonucu hayırlı olsun. Hepimiz kardeşiz. Bundan sonra da el birliğiyle çalışacağız.”

YENİ SEÇİLEN MECLİS, YÖNETİM KURULUNU BELİRLEYECEK

Seçimi kazanan Yusuf Yörük, Necmi Kaymaz, Kalender Ayhan, Murat Orhun, M. Fatih Boyalık, Gökhan Korucu, Nail Sazlı, Hüdai Güner, Vahittin Ceylan, Aytekin Süzgün, Hasan Özkan, Adnan İnan, Zeki Karagöz, Üzeyir Küçükyaraman’dan oluşan Borsa Meclisi, gelecek hafta içerisinde toplanarak yeni yönetim kurulunu belirleyecek.
Sonay CAN – İbrahim BAYIR