Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, dün yaptığı açıklamada, Keşan’da çalışmaları devam eden Yağmur Suyu Kanal Projesi’nin, mahalle sınırları içerisindeki Cumhuriyet Caddesi üzerindeki çalışmalarının Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu’na kadar uzatılması gerektiğini ve bunun için imza toplanmaya başlandığını söyledi.

“BORULAR CADDENİN DEVAMINA DA DÖŞENMELİ”

İşlek, gerek kendisinin, gerekse mahalle sakinlerinin, Yağmur Suyu Kanal Projesi’nin Cumhuriyet Caddesi’nde başlatılan çalışmalarının, Medya Caddesi kesişiminde sona ereceği duyumunu aldıklarını belirterek, bu duyumdan sonra mahallede imza kampanyasının başlatıldığını kaydetti. Bu durumun nedeni olarak ise Cumhuriyet Caddesi’nin devam eden kısmında İnternet, elektrik kabloları gibi yer altından giden kabloların sık olmasının gösterildiğini dile getiren Nedim İşlek, şöyle konuştu:Yağmur Suyu Kanal Projesi için yeraltından döşenen borular, mutlaka caddenin devamına da döşenmeli. Çünkü çalışmanın kesildiği yerin devamında bazı sokaklar var ve bayır olması nedeniyle asıl yağmur suları bu sokaklardan gelerek Cumhuriyet Caddesi’nde birleşiyor. Eğer çalışma ileriye doğru devam etmezse büyük şikayetler çıkacak.”  

ÇALIŞMALARIN BİR ANLAMI KALMAYACAK”

Mahalle sakinlerinin, Medya Caddesi kesişiminde bırakılan Yağmur Suyu Kanal Projesi çalışmalarının, Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu’na kadar çıkması gerektiği yönünde talep ve isteklerinin olduğunu bildiren İşlek, “Yağmur suları, Ahmet Yenice Ortaokulu’nun önüne kadar gidiyor ve burada birikme oluyor. Çalışma Cumhuriyet Caddesi’nde devam etmezse yukarından gelecek olan yüksek orandaki yağmur suları, Medya Caddesi kesişiminde bulunan logarları geçecek ve yine Ahmet Yenice Ortaokulu önüne kadar ulaşacaktır. Cumhuriyet Caddesi ile birleşen; Menekşe Sokak, Kısık Sokak, Ahmet Bey Sokak, Efe Sokak, Şifa Sokak, Akasya Sokak ve Lale Sokak’tan akacak yağmur suları, son yapılan logarlara ulaşana kadar vatandaş yine sıkıntı yaşayacak. Böylece yapılan çalışmanın bir anlamı kalmayacak.” dedi.

“TOPLANAN İMZALAR 100’Ü AŞTI”

Mahalle sakinlerinin, Cumhuriyet Caddesi’ndeki çalışmanın uzatılması için imza kampanyası başlattığını ve şu anda imzaların 100’ü aştığını belirten İşlek,“İmzaların toplanmasına devam ediliyor. Çalışmaların devam etmesini isteyen vatandaşlar, toplanan bu imzaları Keşan Belediyesi’ndeki gerekli mercilere iletecek. Buralarda biriken sular, araçların geçişi sırasında etraftaki işyerlerine su sıçratıyor. Kaldırımda yürüyen vatandaşlar da aynı rahatsızlıktan muzdarip.” şeklinde konuştu.

İşlek, son olarak da Cumhuriyet Caddesi’ndeki trafiğin Keşan İlçe Trafik Komisyonu’nda mutlaka gündeme alınması ve keşmekeşliğe çare üretilmesi gerektiğinin altını çizdi ve ilerleyen günlerde sıkıntının büyüyeceğine dikkat çekti.