Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek, dün yaptığı açıklamada geçen Cuma akşamı Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinde yaşanan ve Yeni Mescit Mahallesi’nden çok sayıda vatandaşın karıştığı olayların Keşan’a yakışmadığını ifade ederek, “Bizim ilçemiz sağduyulu insanların Roman, Laz, Kürt demeden hep birlikte ve beraberlik içinde yaşadığı bir şehir.  Bu olay 15 gün gibi uzun bir zaman süren bir duyum ve bazı söylentiler üzerine insanları infiale teşvik edecek durumların neticeye varmadan sevdiğimiz bir esnaf kardeşimizin bu şekilde mekânının basılıp oradaki insanların tarif edilemeyecek bir hale getirilmesidir. Bu olay nedendir diye araştırılmalıdır” dedi.

KÖTÜ NETİCELER ALIYORUZ

Bu işin devamının olmaması ve burada son noktanın konması gerektiğini kaydeden İşlek,  şöyle konuştu: “Aksi halde bunun devamında çok daha kötü neticeler alabiliriz. Yaz mevsimindeyiz önümüzdeki Bayram ile birlikte bölgemizde turizm sektörünün gelişmesini bekliyoruz.  Şu anda bu anlamda da kötü neticeler alıyoruz. Arap ülkelerinde patlayan bombalar turizm sektörünü engelliyor.  Bizim de en büyük gelir kaynaklarımızdan biri tanesi Saros Körfezi.  Oradaki insanlara yansıyor bu. Onlar da görsel olarak bu durumdan etkileniyorlar. Gazete okuyor, televizyon izliyorlar.”

YETKİLİ MAKAMLAR BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMALI

 Bu soruna en kısa süre içinde ve mutlaka çare bulunması gerektiğini de ifade eden İşlek, “Keşan’ın kanaat önderleri, yetkili en üst makamları bu işi daha da büyümeden bu soruna bir çare bulmak zorundadırlar. Ayrıca bu işe ön ayak olanların da kanun karşısına çıkarılması gerekir.  Yapanın yaptığının yanına kar kalmaması gerekir. Yapanın yanına kar kalacağının hesabını yapanlar yarın daha büyük olaylara sebebiyet verebilirler. Allah korusun o akşam ufacık bir patlayıcının orada patlamaması tek sevindirici durumdur. Sadece işyeri tahrip olmuştur.  O gece orada insanlar ölebilirdi.  Başka olaylar da olabilirdi.  Benzin istasyonunun yanında ateş yakılması demek ne demek?  Biz bugüne kadar sadece bahar bayramlarında sokak ortasında ateş yakardık. Burası İstanbul Gazi Mahallesi değil.  Burada mahallelerinde kurtarılmış bölge hesabı yapanlar bunun hesabını vermek mecburiyetindedir.  Keşan’da yaşayan her vatandaş tüm mahallelerimize rahatlıkla girip çıkmalı ve gezebilmelidir.  Keşan halkından bu olaylara biraz daha sağduyulu davranmasını ve yetkili makamlardan bu işin peşini bırakmamasını istiyorum” diye konuştu.

DAHA KÖTÜ ŞEYLERİN OLMASINDAN KORKUYORUZ

Olay gecesi gösterdikleri sağduyudan dolayı başta Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e, Kaymakam Bekir Dınkırcı’ya, ilçe emniyet müdür ve ilçe jandarma komutanına teşekkür ettiğini de belirten İşlek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu işin yapanın yanına kar kalacak bir vaziyete gelmemesi gerekir.  Çünkü bizim aldığımız duyumlarda başka başka olmaya başladı.  Vatandaşlar farklı söylemlere başladılar.  Daha kötü şeylerin olmasından korkuyoruz. Keşan halkının sağduyulu ve daha serinkanlı olacağını tahmin ediyorum.”