Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, dün yaptığı açıklamada, Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nin amacının dışında faaliyet gösterdiğini dile getirerek, Keşan merkez mahalle muhtarları olarak, içerisinde siyaset barındıran bir derneğe üye olamayacaklarını söyledi.

KENDİ ADINA KONUŞSUN

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik’in, tam anlamı ile bu makamı temsil etmesi ve bu sıfatı taşıması için Keşan’ın tüm muhtarlarının bu derneğe üye olması gerektiğini kaydeden İşlek, oysa Keşan merkez mahalle muhtarlarından hiçbirinin mevcut derneğe üye olmadığını kaydetti. İşlek, bu nedenle Abdullah Kemik’in dernek adına beyanat vermesinin söz konusu olamayacağını  ve kendi adına konuşması gerektiğini söyledi.

KENDİLERİNİ KRALDAN ÇOK KRALCI İLAN EDENLER VAR

 Kemik’in, Keşan merkezindeki mahalle muhtarlarını derneğe üye yapmak için hiçbir şekilde kendileri ile görüşme içerisine girmediğini anlatan İşlek, muhtar seçildikten sonra derneğe üye olduğunu, ancak amacına uygun faaliyet göstermediğini görerek ayrıldığını belirterek, şunları söyledi: “Tüm muhtarlar olarak birarada olmamız gerektiğine inandığım için derneğe üye oldum. Fakat seçime gidildiğinde, Keşan merkez mahalle muhtarları olarak bizi yok saydılar. Belki de Keşan merkez mahallelerinden ikisinin nüfus toplamı, tüm köylere bedel. Sorunların en büyüğünü bizler yaşıyoruz. Onların attığı imzanın daha ağırını bizler atıyoruz. Benim mahallemde yaşayan yaklaşık 8 bin seçmen oldu. Dernek içerisinde iyi niyetli olan arkadaşlarımız da var. Fakat maalesef seçilmiş olan bazı insanlar, kendilerini kraldan çok kralcı olarak ilan ediyor.” dedi.

AHKAM KESMEKLE BU İŞLER OLMUYOR

Kemik’in, İzzetiye’nin Keşan’a bağlanması ile ilgili olarak belirttiği olumsuz görüşe de değinen İşlek, bu duruma neden ve ne şekilde karşı olduğunu belirtmesini isteyerek, “Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak çok mu iyi hizmet yaptıklarını, Keşan’daki köylerin altyapılarını tamamladıklarını mı düşünüyorlar? Keşan’a aktarılması gereken paraların peşine düşerek bu paraları Keşan’a getirdiklerini mi söylüyorlar? Kimsenin olmadığı bir ortamda ahkam kesmekle bu işler olmuyor. Dolayısıyla, Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, amacına uygun olarak işletilmiyor. Bunu, Keşan’da kayıtlı bulunan köylere yapılan hizmetlerden de görebilirsiniz. Derneğin anlamı, insanları kaynaştırmak ve daha sıkı bağlarla bağlamaktır. Bizim taleplerimiz köylerle aynı olmayabilir. Bizim de kendimize göre taleplerimiz var. Tüm muhtarların birarada olmaları mı, yoksa ayrı ayrı olmaları mı daha uygun olur? Ben her zaman topluluktan yanayım. Ben yarın da gider üye olurum.” dedi.

DERNEĞİN SİYASETE ALET EDİLMESİ YANLIŞ

Son zamanlarda Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nde ayrışmanın da olduğunu dile getiren Nedim İşlek, bu durumun ortadan kalması gerektiğinin ifade ederek şöyle konuştu: “Biz bu ayrışmaları gördüğümüz için keşmekeşin içerisine girmek istemedik. Biz, fazla siyasetin bulunduğu ortamda bulunmak istemiyoruz. Herkesin bir siyasi görüşü vardır, derneğin siyasete alet edilmesi yanlış bir davranış. Derneği bir siyasi arenaya çevirmenin anlamı yok.”

İKAMETGAH SORUNU, BİLDİĞİNİZ GİBİ

İşlek, açıklamasının sonunda, bir süre önce gündeme getirdiği ikametgah sorununa ilişkin olarak bugüne kadar herhangi bir gelişme olmadığını da belirterek, okulların açılması ve önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde bu konuda çok büyük sorunlar yaşanacağını vurguladı.