Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, dün yaptığı açıklamada, inşaat ustalarına uyarıda bulunarak, belgelerini almaları konusunda uyardı.

1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren yasayla inşaat sektöründe çalışanların gerekli belgeleri almaları konusunda mecburiyet getirildiğini hatırlatan Alioğlu, “1 yıl süre tanındı. Tanınan süre 1 Mayıs 2016 tarihinde dolacak. Bununla ilgili daha önce bir toplantı düzenledik. Belgetürk firması konuyla ilgili bilgi verdi. Ustalarımız biraz duyarsız davranıyor veya işin ciddiyetini kavrayamadılar. Mayıs ayı geldiğinde devlet bu konunun üzerine giderse ciddi bir sorun çıkacak. Herkes yaptığı işle ilgili belge sahibi olmalı.”

BELGESİZ KİŞİLERİ BUNDAN SONRA ÇALIŞTIRAMAYACAKLAR

Yüksel Alioğlu, yeni yasanın müteahhitlere de yaptırımlar uygulandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:“Belgesiz elaman çalıştırmanın suçu çok daha ağır olacaktır. Müteahhitlerimiz de bu yasaya dayanarak belgeli usta çalıştıracaklarına inanıyorum. İş güvenliği firmaları mutlaka inşaatlarda gerekli kursları verecektir. Belgesiz kişilerin bundan sonra çalıştırılmayacağını bu nedenle ustalara öncülük ediyoruz. Bu konu dikkate alınmalı. Aksi halde yumurta kapıya dayandığı zaman herkes belge almak için koşuşturacak.”