Hava sıcaklıklarının son günlerde yeniden yükselişe geçmesiyle suyun, sokak hayvanlarını için ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü.

Geçen hafta azalan hava sıcaklıkları, özellikle de su bulmakta zorlanan sokak hayvanlar için bir kolaylık sağlamıştı. Fakat hava sıcaklıklarının yeniden yükselmeye başladığı son günlerde, sokak hayvanları yine su ihtiyaçlarını karşılamak için türlü arayışlara girmeye başladı. Suyun, tüm canlılar için ne kadar hayati bir öneme sahip olduğu, sokak hayvanlarının su bulma konusunda verdiği mücadele sırasında kanıtlanıyor. Öyle ki sokak hayvanları, suyun derin bir yerde olmasına rağmen o sudan içmek için çaba harcıyor.

ESNAF VE HALK YARDIMCI OLUYOR

Sokak hayvanlarının bu mücadelesi, bazı duyarlı esnaf ve ev sahiplerinin gösterdiği duyarlılık ile azalıyor. Esnaflar ve ev sahipleri, işyerlerinin önüne veya evlerinin çeşitli yerlerine, kap içerisinde koydukları sular ile sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamasında büyük kolaylık sağlıyor. Vatandaşların bu duyarlılığı da takdir topluyor.