3 Mayıs 2014 Cumartesi günü Kozköy’e gelen 105 kişilik Yunanistanlı grup, Kozköy’le kardeş köy olmak istediklerini belirtti.

Yunanistan’ın Kavala kenti Nea Kapya köyünden gelen grup, Nea Kapya’nın Kozköy’le aynı anlamı taşıdığını ve atalarının geçmişte bu köyde yaşadıklarını belirterek, Kozköy’le kardeş köy olma yolunda adım attıklarını söyledi.

Nea Kapya Köyü Muhtarı Marken Andreas’ın öncülük ettiği grubu, Kozköy’de CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Yetim, Köy Muhtarı Kadir Uzun, AK Parti eski İl Genel Meclisi Üyesi Yaşar Talih Ak ve köylüler karşıladı.

Köyde gezen Yunanlılar, kendilerine lokma ikram eden köylü kadınlarla hatıra fotoğrafı da çektirip, lokmaları çok beğendiklerini söyledi.

Yunan grup, Köy Muhtarı Kadir Uzun’a köylerinin ürünlerinin yer aldığı bir sepet ile plaket de hediye etti.

Uzun, Yunan konukların habersiz gelmeleri nedeniyle, istedikleri gibi hazırlık yapamadıklarını belirterek, bundan üzüntü duyduğunu dile getirdi ve Nea Kapya’lı konukları köye tekrar davet etti.

Yunan grup daha sonra Keşan’a geçti ve Kipa Alışveriş Merkezi bahçesinde Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı, eşi Ayten Komanlı ve kızı Ceren Komanlı tarafından karşılandı.


Konuklara ‘hoş geldiniz’ diyen Komanlı, şunları dile getirdi:

“Sayın Belediye Başkanımız İstanbul’da bir toplantıya katıldığı için sizleri ben karşılıyorum. Bu ziyaretiniz ani oldu bundan sonra umarım planlı bir ziyaretle ilçemizde sizleri daha iyi bir şekilde ağırlama ve misafir etme imkânı buluruz. Bundan böyle ilişkilerimizi devam ettireceğiz. Ben aynı zamanda Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden de sorumlu başkan yardımcısıyım. Bu nedenle bundan böyle diyaloglarımız daha iyi olacaktır. Bugün sizlerle diyaloğumuzda yaşanan aksaklık nedeniyle de özür dilerim.”

Yunan konuklar gösterdiği ilgi nedeniyle Harun Komanlı’ya teşekkür ederek, “Bundan böyle Keşan Belediyesi ile daha iyi ve daha sıkı diyaloglar içerisinde olmak istiyoruz. Bugün bize gösterdiğiniz ilgi nedeniyle de teşekkür ederiz.” dedi ve Komanlı’ya köylerinin ürünlerinin yer aldığı sepet ile plaket hediye etti.

Nea Kapya’lı konuklar Keşan’da yaptıkları alışverişin ardından Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı eşliğinde Enez ve köylerini ziyaret etti.

Yunan grup, ilgisi nedeniyle Komanlı’ya teşekkür etti.