Yunanistan’da geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Türkiye Motosiklet Federasyonu üyesi lisanslı sporcu, tedavi gördüğü Selanik Hastanesi’nden ambulansla teslim alınarak, 6 saatlik sürede İstanbul Balta Limanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevki yapıldı.  

Geçtiğimiz 27 Nisan’da, Yunanistan’ın Serres şehrinde motosikletiyle geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve ismi açıklanmayan Türkiye Motosiklet Federasyonuna bağlı lisanslı sporcu, talebi üzerine tedavi gördüğü Selanik Hastanesi’nden Türkiye’den gönderilen ambulansla teslim alındı. Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapan ambulans, hastayı 6 saatlik kısa bir sürede İstanbul Balta Limanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teslim etti. Yaralı sporcunun hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaralı, kaldırıldığı Selanik Hastanesi’nde travmaya bağlı olarak meydana gelen çoklu kırıklardan dolayı operasyon geçirmiş, operasyon sonrasında Selanik Başkonsolosluğu ile iletişime geçerek ülkemizde tedavi görmek istediğine dair nakil talebinde bulunmuştur. Selanik Başkonsolosluğu Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüze hasta nakli konusunda iletişime geçmiştir. Sağlık Bakanlığımıza bu talep iletilmiş olup onay alındıktan sonra, içinde bir acil tıp uzmanının da bulunduğu ve daha önce de uluslararası hasta nakli gerçekleştirmiş ekibimiz Selanik’e intikal ederek hastayı almıştır. Ekibimiz İpsala Sınır kapısından giriş yaparak İstanbul Balta Limanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 6 saat gibi kısa bir süre içinde hastamızı sorunsuz bir şekilde teslim etmiştir” dedi.

YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN’DAN 20 HASTA TÜRKİYE’YE NAKLEDİLDİ

Muhsin Kişioğlu, bugüne kadar Bulgaristan ve Yunanistan’dan 20 hasta nakli gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi: “Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki Edirne 112 Komuta Kontrol Merkezi, Uluslararası hasta nakli gerçekleştirmek üzere,  gönüllük esasına dayalı iki ekip kurmuş olup, ekiplerin gerekli eğitimlerini tamamlamıştır. Yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın herhangi bir hastalık ya da kaza durumunda ülkemize naklini gerçekleştirmekteyiz. Bugüne kadar Bulgaristan ve Yunanistan’dan 20 adet hasta nakli gerçekleştirmiş bulunmaktayız.”