AYGÜL KONAR

Depremsellik durumu nedeniyle uzun bir süredir kullanılmayan ve atıl durumda olan yurt binası, kötü niyetli kişilerin meskeni olmuş durumda. Binada yaşanan hırsızlık olaylarının yanı sıra bina içerisindeki resmi evraklar da muhafaza altına alınmamış durumda.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz mahalle Muhtarı Fahrettin Özcan ise yaşanan durum karşısında sıkıntılı olduklarını söyledi.

“POLİSLER GELİYOR ANCAK BİR SONUÇ ÇIKMIYOR”

Sorunu defalarca gündeme taşıdıklarını belirten Özcan, “İlgili yerlere gereken bildirimi yaptım. Burada bir yağma söz konusu. Ancak yazışmaların yavaş bir şekilde ilerlediği ve binanın mal müdürlüğüne teslim edileceği bilgisi aldım. Öte yandan binanın yıkılacağını da söylediler. Bina yağma ediliyor. Jeneratör  çalındı. Polisler geliyor ancak bir sonuç çıkmıyor.” dedi.

“VATANDAŞLAR YURDUN ÖNÜNDEN GEÇMEKTEN ÇEKİNİYOR”

Mahalle halkının yaşananlardan tedirgin olduğunu ifade eden Fahrettin Özcan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Elimden tek başıma bir şey gelmiyor. Sadece yetkililere bildiriyoruz. Kullanılacak bir şey bırakmadılar. Son 3 aydır binada yaşanan yağma olayları büyük artış gösterdi. Daha önce camlarda korkuluk vardı, onları da çaldılar. Merdiven korkulukları dahi çalındı. Bina uzun zamandır boş durumda. Yurda ihtiyaç olmadığından dolayı ve depremsellik nedeniyle yıkılacağını söylüyorlar. Vatandaşlar yurdun önünden geçmekten çekiniyor. Binanın içerisine kimin girip çıktığı belli değil. Yıkılacaksa yıkılsın, yapılacaksa da güvenlik tedbirleri alınsın.”