Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin ücretsiz olarak açtığı yüzme kursuna geçen yıla oranla büyük bir artış yaşandı.

Keşan’da yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı yüzme kursuna 5 ile 17 yaşındaki öğrencilere yüzme dışında değişik aktiviteler sunuluyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, 18 Haziran 2013 Salı günü başlayan kursun devam edeceğini belirterek, “Şu an için kursun bitiş tarihi belli değil. 5-17 yaş aralığındaki öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor. Öğrencilerimize farklı farklı gruplar halinde, haftanın 2 günü, 1 saat 15 dakika olmak üzere eğitim veriliyor. Katılım olduğu sürece kursumuz devam edecek. Bu sene özellikle daha yoğun geçti. Sayımız her geçen gün artıyor. Geçen sene 90 kişiyken, bu sene 120’yi geçtik. Öğrencileri seviyelerine göre arıyoruz. Küçükleri ve yüzme bilmeyenleri önce ayak hareketleri ve su üzerinde durma çalışmalarıyla suya alıştırıyoruz. Yüzme bilenler ise stil öğreniyorlar. Sonuçta yüzmek kolay bir şey değil. İnsanların tepkisi de olumlu yönde. Aileler çocuklarının artık daha rahat denize girdiklerini ve banyo yapmaktan çekinmediklerini söylüyor.” şeklinde konuştular.