GİZEM GÖRÜR

Saat 14.00’te başlayan, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli Gıda Teknikeri Özge Çakır’ın sunumunda yapıldı.

Programa; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akcan, MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, belediye meclisi üyeleri, belediye birim amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı söylenmesiyle başlayan programda daha sonra Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Yasin Paçaman, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Paçaman, Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 191.yılı etkinlikleri katılım nedeniyle alanda bulunanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “191. yaşını kutlayan belediye zabıtasının temelleri 1826 yılında atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra 1930 yılında çıkarılan Belediye Yasası’nda zabıtanın belediye hizmetlerini yerine getiren özel bir kuvvet olması öngörülmüş, 1956’da ise Zabıta özel bir Müdürlük haline getirilmiştir. 2005 yılında yeniden düzenlenen Belediye Kanunu ile Zabıta hizmetleri son şeklini almıştır. Kurulduğu günden bu yana görev alanına giren konularda en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olan teşkilatımız belediyenin halka açılan kapısı durumundadır. Halkımız için var olmanın bilinci ile halkımızın huzuru, mutluluğu ve sağlığını ön planda tutarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Her geçen gün hizmet kalitesini arttıran ve personel yapısını sürekli dinamik tutan bir anlayış ile 7 gün 24 saat, şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde çalışan zabıta teşkilatı vatandaşın güven ortamında yaşamasının teminatıdır. Zabıta teşkilatı ilke, özveri ve dürüstlüğün simgesidir. Yaptığı uygulama ve denetimlerde vatandaşımızın esenliği için düzenli bir yaşam alanı hazırlayan belediye zabıtası, kentsel gelişime katkı sağlayan önemli bir birimdir. Görevimiz gereği belediyenin gören gözü, işiten kulağı olan müdürlüğümüz belediye ile halkımız arasında köprü vazifesi görmektedir. Zaman zaman medya yayın organlarında kanunların kendisine verdiği yetkileri kullanarak, yüklediği görevleri yerine getiren zabıta personeli kötü adam olarak gösterilmekte, bilinçli ya da bilinçsiz hedef alınmaktadır. Oysaki halkımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların bizlere vermiş olduğu yetki ve görevler çerçevesinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu bağlamda Keşan halkından en büyük dileğimiz bize çalışmalarımızda destek olmalarıdır. Buradan, sizlerin huzurunda şahsım ve mesai arkadaşlarım adına, bize her zaman destek olan,  emir ve talimatları ile bizi her zaman doğruya yönlendiren Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Mehmet Özcan’a sonsuz teşekkürlerimi sunar, tüm mesai arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim.

Paçaman’ın konuşmasından sonra Keşan Belediye Bandosu eşliğinde müzik dinletisi gerçekleştirildi. Lokma ve ayran ikramının ardından Keşan Belediyesi ve Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi işbirliğinde kan bağışı kampanyası da gerçekleştirildi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ