Gazetemizin dünkü sayısında ve Keşan’daki diğer yerel gazetelerde yer alan “BBP’nin adayı Sarıkeçe mi olacak?” başlıklı haberle ilgili basın toplantısı düzenleyen Zafer Sarıkeçe, iddiaları doğrularken, konuyla ilgili BBP yetkililerinden 11 Ocak 2014 Cumartesi gününe kadar izin istediğini açıkladı.

Haberde, geçen cumartesi günü ilçemize gelen Büyük Birlik Partisi’nin üst düzey yetkililerinin Keşan’da teşkilatlanma çalışmalarında bulunduğu ve bu kapsamda 30 Mart 2013’te yapılacak olan seçimlerde ise Belediye Başkan Adayı olarak Zafer Sarıkeçe’nin isminin ön plana çıktığı yer almıştı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sarıkeçe, çıkan haberlerden dolayı Keşan halkından çok önemli izlenimler aldığını ifade ederken, iddiaları da doğrulayarak böyle bir düşüncesinin olduğunu aktardı.

“İDDİALAR DOĞRU!”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karaca ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Koordinatörü Avukat Murat Mermer’in Keşan’a gelerek kendisiyle görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Sarıkeçe; “İddialar çok doğru. Yetkililer geldiler. Yapılanmaya girdiklerini belirttiler. Zaten her dönem, her seçimde beldelerde dahi belediye başkan adayı belirlediklerini ve farklı bir şekilde yapılanmaya girerek, Türkiye çapında bir hareketlenmeye ve yapılanmaya başlamak istediklerini, bu kapsamda Keşan’da da böyle çalışmalarının olduğunu belirttiler. Belediye Başkan Adaylığı için de benim ismimi zikrettiler. İstediklerini söylediler. Gelen Parti rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurduğu bir parti. Muhsin Yazıcıoğlu da bana göre kişiliği ve yaptıklarıyla büyük bir liderdir. Kendisine tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum. Onun partisinden de böyle bir teklif gelmesi beni onurlandırdı.

“DÜŞÜNMEK İÇİN İZİN İSTEDİM”

Yetkililerle yaptığı görüşmenin ardından 11 Ocak 2014 Cumartesi gününe kadar düşünmek için izin aldığını söyleyen Sarıkeçe, Keşan’da Büyük Birlik Partisi’nin yeni yapılanan ve teşkilatlanan bir parti olacağını belirterek; şunları söyledi: “Ancak Büyük Birlik Partisi, Keşan’da bugüne kadar kurulmadığından, sıfırdan bir yapılanmaya gidecek. Bu da seçim öncesinde bizi biraz zorlayabilir. Ama ben düşünmek için izin istedim. Kendileri Cumartesi günü tekrar Keşan’a gelerek benimle görüşecekler. Cumartesi gününe kadar düşüneceğimi söylemek istiyorum.”

Kendisine verilecek görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını ve BBP’nin Keşan’daki teşkilatlanma ve yapılanma çalışmalarına da destek vereceğini ifade eden Zafer Sarıkeçe, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Keşan’da herhangi bir teşkilatlanma yok. Ama Genel Başkan Yardımcımız da bu konuda kendi söyledi. Burada bir teşkilat kurup, Alperen Ocakları’na kadar her anlamda yapılanmadan bahsetti. Sadece Keşan’da değil, tüm Trakya’da tamamen örgütlenmesini, yapılanmasını tamamlamış, diğer partilerden hiçbir eksiği bulunmayan bir parti konumuna getirmek için gerekli çalışmaları yapacaklarını da bizlere ilettiler. Zaten bunlar da beni etkileyen şeyler oldu. Böyle ciddi bir konuşmanın ardından uzun vadeli ve geniş bir yapılanmadan bahsedildiği için bu konu üzerinde düşünmek için süre istedim.”

Sarıkeçe, sözlerinin sonunda ise BBP yetkililerinin Cumartesi günü Keşan’a geleceğini ve kararını burada yetkililere açıklayacağını bildirdi.