30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94.yıldönümü nedeniyle Keşan Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen “Zafer Yürüyüşü”, önceki akşam yapıldı.

Saat 20.30’da, eski itfaiye binası önünden başlayan yürüyüşe, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Nalbantoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan, Feyzi Engin, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Dinç, Neval Karaatlı, Feridun Tümer, Ender Mağden, CHP eski milletvekili Kemal Demirmendereli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş öncesi yürüyüşe katılanlara Keşan Belediyesi tarafından Türk Bayrağı dağıtıldı. Kortej eski itfaiye önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak coşkulu bir şekilde yürüdü.

Atatürk Anıtı önünde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ceren Çayır şunları söyledi: “Bugün 94. yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiç bir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında, Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Türk halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç  odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içersinde büyük fedakarlıklarla verdiği kurtuluş savaşında en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır.19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Savaşı’yla istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içersinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi  için sıra kesin sonuçlu bir harekata gelmiştir. “Ya İstiklal ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.

Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” Çayır’ın konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı söylendi. Yürüyüşün ardından Keşan Belediye Bandosu konser verdi.