** Cadde sakinleri, “Hapçısı, bonzaicisi, balicisi, tinercisi desen hiç eksik olmuyor. Bir bakıyorsunuz biri yığılmış yerde yatıyor. Teksas’tan beter oldu bu cadde ama ne denetim var ne de ‘sıkıntınız var mı?’ diye soran.” dedi.

** Sakinler, “Burada kapımızın önünde bir çift ayakkabı, bahçemizde bir sandalye bırakamıyoruz. Bırakın sandalyeyi kapıyı söküp alıyorlar. O zaman bu ya emniyetin zaafiyetinden kaynaklanıyor ya da Belediyenin şımartmasından.” şeklinde konuştu.

 

 

Zati Yörüker Caddesi’nin sağında ve solunda ikamet eden Yenimescit Mahallesi ve Mustafa Kemalpaşa Mahallesi halkı, güvenlik önlemi ve belediye hizmetlerinin yetersizliğinden şikayetçi olduklarını bildirdi.

Caddenin çukurlarla dolu olduğunu ve parke taşı döşemesi tamamlanmamış yolun, yağmurlarda göle döndüğünü belirten cadde sakinleri, çöplerin gelişigüzel atılması ve toplanmamasından da duydukları rahatsızlığı belirtti.

“HER TÜRLÜ OLAY YAŞANIYOR”

“Bize öksüz muamelesi yapılıyor ve haliniz nicedir diye soran olmuyor’’ şeklinde konuşan cadde sakinleri, akşam saatlerinde ise cadde üzerinde balicisinden tinercisine, hırsızından fuhuşuna kadar her türlü olayın yaşandığını ifade etti.

“TEKSAS’TAN BETER OLDU BU CADDE”

Cadde sakinleri, şunları dile getirdi:

“Cadde üzerinden günde abartısız 500 tane plakasız motosiklet ile at arabası ve patpat geçiyor. Adeta ralli yapan motosikletliler, dehşet saçıyor. Hırsızlıklar deseniz had safhada. Artık kapısı çalınan yeni kapı bile taktırmıyor, çünkü bıktı ve başedemiyor. Hapçısı, bonzaicisi, balicisi, tinercisi desen hiç eksik olmuyor. Bir bakıyorsunuz biri yığılmış yerde yatıyor. Teksas’tan beter oldu bu cadde ama ne denetim var ne de ‘sıkıntınız var mı?’ diye soran.”

“YA EMNİYETİN ZAAFİYETİNDEN YA DA BELEDİYENİN ŞIMARTMASINDAN”

Öte yandan cadde sakinleri, hırsızlıklarla ilgili yaptığı açıklamada, “Bazılarımız pazarcı esnafıyız. Çevre ilçelerin pazarlarına gideriz; İpsala, Malkara, Gelibolu gibi. Tezgahımızı ve yeri gelir birçok malzememizi bir naylonla sarar bırakırız. Ancak dokunan dahi olmaz. Orada da Roman vatandaşları var. Ancak hırsızlık olayları yaşanmaz. Burada kapımızın önünde bir çift ayakkabı, bahçemizde bir sandalye bırakamıyoruz. Bırakın sandalyeyi kapıyı söküp alıyorlar. O zaman bu ya emniyetin zaafiyetinden kaynaklanıyor ya da Belediyenin şımartmasından. Başka aklımıza bir şey gelmiyor.” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ RAHATSIZLIK VERİYOR

İnşaat atıklarının ise gelişigüzel yeşil alanlara atıldığını ve çöplerle birlikte oluşan çevre kirliliğinin çok kötü bir görüntü sergilediğini söyleyen cadde sakinleri, “Bir Allah’ın kulu da gelip denetim yapmaz mı? ‘Siz ne yapıyorsunuz?’ diye sormaz mı? Gelip atılan çöpleri toplamaz mı?” dedi.

CADDE SAKİNLERİ HİZMET BEKLİYOR

Zati Yörüker Caddesi’nin Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarlığı bölümünden Keşan sınırları dışına doğru olan bölümüne ilgilileri davet eden cadde sakinleri, sorunlarının dinlenmesini, güvenlik önlemlerinin artırılmasını, denetim yapılmasını ve hizmet getirilmesini istedi.