HABER MERKEZİ

Konuyla ilgili oyunun yönetmenliğini üstlenen Aydın Yıldırım’ın görüşlerini aldık.

FİLİSTİN İÇİN OYNADIK

“Bildiğinin gibi bizim oyunu İstanbul’da sahneleyeceğimiz günlerde Filistin’de çok büyük bir katliam yaşandı. İsrail barışçı bir gösteriye saldırarak 60’ın üzerinde sivil insanın ölümüne binlercesinin ise yaralanmasına neden oldu. Bundan dolayı ülkemizde 3 günlük yas ilan edilmişti. Biz de ertelenen oyunumuzu 20 Mayıs’ta oynadık. Finalde de oyunumuzu Filistin’de yaşamını yitiren insanlara ithaf ettiğimizi belirttik. Zaten oyunumuzu çok beğenen ve alkışlarıyla bu teveccühü ifade eden seyirciler bu tutumumuzdan da son derece memnun kalarak bizi yine alkışlarıyla onurlandırdı.”

ÇOCUKLAR ÖLMESİN DİYE

“Bu yaşanan süreç bile aslında ne kadar doğru bir oyunu sahneye taşıdığımızı gösteriyor. Savaş son derece güncel bir sorun. Ve çağımızda “modern” savaşlar en çok da sivilleri, kadınları, çocukları vuruyor. Bosna’da, Filistin’de, Suriye’de yaşananlar bunun ispatı. Eğer tüm insanlığın ve çocukların mutluluğu gibi bir derdiniz varsa savaşlara karşı olmaktan başka bir yolunun yok.” 

KEŞAN’DA DARÜLBEDAYİYE

“Ne mutlu ki Keşan’da yarattığımız bağımsız bir tiyatro grubunun oyununu Darülbedayinin, İstanbul Şehir Tiyatrolarının sahnesinde oynamak gibi bir gururu yaşadık. Sadece biz değil bu gururu dernek üyelerimiz, oyuncularımızın aileleri ve tüm Keşan yaşadı. Açıkçası aldığımız bu enerji ve motivasyon ile Keşan’da gerçek tiyatronun tek adresi olmaya devam edeceğiz.”

ZERLANİS DEMEK, KEŞAN DEMEKTİR

“Artık Keşan’da ZERLANİS diye bir gerçeklik var.  Sanatın, edebiyatın, sivil toplum çalışmalarının nabzını tutuyoruz. Dost derneklerin, sivil kurumların, belediyemizin desteklerini görüyoruz. Mesela bize derneğimizin binasını sağlayan Keşan Belediyesi İstanbul’daki festivale ulaşım sağlayabilmemiz için de ücretsiz araç tahsis etti. Minnettarız. Zamanla bizimle ilgili şüpheleri olan insanların da artık ZERLANİS demenin Keşan demek olduğunu anlayacaklar.”