HABER MERKEZİ

ZERLANİS – Keşan Görsel Sanatlar ve Kültürel Araştırmalar Derneği son yıllarda nemli tiyatro projelerine imza attı. Daha önce “Martının Dönüşü” ve “BOSNA – Sen Benim Annemsin” isimli oyunlarla defalarca Keşanlıların karşısına çıkan ve büyük teveccüh gören ZERLANİS sezon sonu için de son derece dokunaklı bir oyun hazırladı.

Biri adli diğeri siyasi olan iki idam mahkûmunun son günlerine eğilen oyun hem trajik hem de hayli komik öğeler içeriyor. Yılmaz Erdoğan tarafından “Ne İshak’sın ne Cemil” ismiyle kaleme alınan eser Ahmet Kaya’nın müzikleri ile adeta iç içe geçmiş şekilde sahneye konuyor. Oyun boyunca Yılmaz Güney, Ruhi Su gibi sanatçıların da katkılarını hissedeceğiz oyun için yönetmen Aydın Yıldırım, “Bu oyun ZERLANİS için emekten yana bir sanattın evrensel mirasına ve birikimine bir selam durma duygusu ile hazırlandı. ZERLANİS sanat ve edebiyat dünyamızın toplumcu damarına seslenen çok daha büyük işler yapmak yolunda tavizsiz bir şekilde yürümeye devam edecektir.” dedi.

ZERLANİS’in emektar oyuncuları Mehmet Ali Fidan ve Dündar Kılıç Gülgün’ün başrolde görev aldığı oyunda ayrıca Mertcan Yıldız, Emircan Gezek, Batuhan Devrim Kapucu ve Ahmetcan Çinku’da görev alacak. Tek perdelik oyun bu akşam saat 20.00’de Ahmet Yenice Ortaokulunun tiyatro salonunda sahnelenecek.