Keşan Ziraat Odası Başkanlığı dün, AK Parti İlçe teşkilatına ziyarette bulundu. Saat 13.00 sıralarında AK Parti İlçe binasında gerçekleşen ziyarette; Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ve Yönetim Kurulu üyelerini,  AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve partililer karşıladı. Ziyarette ilk olarak konuşan Hasan Şen, şunları belirtti: “14 Mayıs çiftçiler günü dolayısıyla düzenleyeceğimiz etkinliğimize AK Parti İlçe teşkilatını davet etmek ayrıca istişare etmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla geldik. Başkanımızda çiftçilik yaptığı için birbirimizle fikir alışverişinde bulunarak ve ülkemizin uyguladığı tarım politikaları hakkında istişare edeceğiz.” dedi.

Sonrasında Hüseyin Boyalık da “Hoş geldiniz” diyerek söze başladı ve şunları söyledi: “Ülkemizin geçtiği bir sınav var biliyorsunuz. Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan terör olayları, yine aynı şekilde sınırımızdaki komşuların bir savaş hali, biz savaşın içerisinde değiliz, ama ateş yakın oldu mu bizde etkileniyoruz. Bu ateşin içerisine bizi sokmak isteyen bir kesim var. Fakat biz bunların hiçbir tanesine bugüne kadar ihtimam göstermedik. Bu oyunların hiç birine gelmedik. Bu kadar zorlu bu kadar mücadelenin olduğu ülkemizde, ne kadar güçlü bir yapımız var ki çiftçi desteklemelerimiz hala ödenmeye devam ediyor. Genç çiftçilerimize olan bir hibe desteği konusu gündemimizde ve bu çok büyük bir destektir. Bunlar ülkemizin ekonomisinin ne kadar tertipli ve düzenli olduğunu gösteriyor. Kazamızın dolu olduğunu gösteriyor.”

TÜRKİYE’DE BU DESTEKLERİN ÖDENMESİ BÜYÜK BİR OLAYDIR

Boyalık, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu sabah bakanımızın yeni bir açıklaması var. Bu ay sonu itibariyle çiftçilerimize 1,3 milyar TL destek ödenecek. Bu desteğin 2016 yılında destekleme ödemeleri kapsamında Mayıs ayı sonuna kadar 1,297 milyar TL’lik hibe ödemesini gerçekleşecek. Yağlı tohum bitkileri için 450 milyon TL lira ödenecek. Koyun ve keçi yetiştiricileri için 520 milyon TL destek ödenecek. Kırsal kalkınma içinde 150 milyon TL ve buzağı içinde 105 milyon TL destek ödenecek. Ayrıca sürü yönetici içinde 20 milyon TL ve Lisanslı depolanan ürünler içinde 30 milyon TL destek ödenecek. Ocak ayından bu yana çiftçilerimize toplan 4 milyar 623 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı. Bu ayki 1,3 milyar TL ile birlikte 5 milyar 920 milyon TL’lik bir kısmı ödenmiş olacak bu desteklerin, toplam destekte 11 milyon TL civarında yani yarıyı geçtik destekleme ödemelerinde. Bu kötü senaryoların konuşulduğu Türkiye’de bu desteklerin ödenmesi büyük bir olaydır. Daha önce biliyorsunuz, İMF gibi yerlere hep borç içerisinde yüzen bir ülkemiz vardı. Bugün hükümette, dünyada bazı olaylar olurken günü gününe paralarımız ödeniyor. Çiftçilerimizin ekonomik sıkıntı zamanda bu paraları almış olmaları ihtiyaçlarını karşılamaları anlamına geliyor. Güçlü, kasası dolu devlet her zaman bizim için önemlidir. Çiftçilerimiz içinde aynı şey geçerlidir. Biz çiftçilerimizin her zaman yanında olan bir parti olmaya devam edeceğiz.”

Ziyaret karşılıklı sohbet eşliğinde devam etti.