HABER MERKEZİ

EDOSK'un lisanslı dağcılık sporcusu Ümit Sönmez ile Coşkun Özçelik, Rusya'da bulunan Özerk Kabardey Balkarya Cumhuriyeti'nin Mineraly Vody şehri sınırları içinde bulunan 5 bin 624 metrelik Elbruz Dağı'na bir tırmanış faaliyeti gerçekleştirdi.

Tüm şehit ve gaziler adına gerçekleştirilen tırmanışı, hava şartlarının kötü olması ve çığ düşmesi riski nedeniyle zirveye 280 metre kala 5 bin 360 metrede tamamlamak zorunda kalan dağcılar, 5 bin 362 metrede Türk bayrağı ve Keşan Belediyesi flamasını açarak Edirne'nin ve Keşan’ın adını duyurdu.
Zorlu geçen tırmanış sonrası açıklamalarda bulunan Coşkun Özçelik ilk etapta 3 bin 200 metredeki kamp kurduklarını daha sonra zirveye doğru tırmanışa geçtiklerini ifade ederek, “Zirveye adım adım yaklaştıkça hava şartları giderek sertleşmeye başladı. Olumsuz hava şartlarına rağmen tırmanışımızı, çığ düşme riski nedeniyle zirveye 280 metre kala 5 bin 360 metrede tamamlamak zorunda kaldık” dedi.

Böyle bir faaliyette bizi yalnız bırakmayan Keşan Belediyesi Başkanı Mehmet Özcan ve yardımları için Cengizhan Aktan’a sonsuz teşekkür etti.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ