15.10.2026 Keşan Resmî İlanlar Vefatlar Arşiv Video TV
Son Dakika • Maarif'in Kalbinde Oyun: Keşan'da geleneksel oyunlar çocuklarla buluştu • Sonay Ürkmez vefat etti • Balkanlı "Halkın sesi olmak için adayım" • Anıl Çakır: “Üreticiyi maliyetin altında bırakıp tarımın geleceğinden söz edilemez!” • Ahmet Erkan: “Halkın haber alma hakkı kayyımla susturulamaz!” • Gümülcineli: “Çeltik üreticisinin emeğine sahip çıkılmalıdır” • Şadan Şimşek “Çeltik üreticisine bir darbe de TMO’dan!” • Ali Erol Durmaz:  “Halk TV kapatılamaz” • Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'na tebrik ziyaretleri sürüyor • Baran Yazgan’dan Edirne Huzurevi soruları
UZUNKÖPRÜ

Uzunköprü’de “İklim Dostu Park”

29.12.2025 - 19:54 Erdoğan Demir Kaynak: Medya Keşan
18 Okunma
Uzunköprü’de Avrupa Birliği standartlarında “İklim Dostu Park”Cumhuriyet Mahallesi’ne çevreci ve akıllı park geliyor
Uzunköprü’de “İklim Dostu Park”

Uzunköprü’de Avrupa Birliği standartlarında “İklim Dostu Park”

Cumhuriyet Mahallesi’ne çevreci ve akıllı park geliyor

ERDOĞAN DEMİR

Uzunköprü Belediyesi tarafından Avrupa Birliği Projesi kapsamında hayata geçirilen “İklim Dostu Park” projesinde sona yaklaşıldı. Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak park, çevreci donanımları ve modern yapısıyla bölgeye değer katacak.

AB STANDARTLARINDA ÇEVRECİ PROJE

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin liderliğinde yürütülen Avrupa Birliği Projesi kapsamında, Cumhuriyet Mahallesi’ne kazandırılacak olan “İklim Dostu Park” projesinde sona yaklaşıldı. Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan park, modern teknik donanımı ve çevreci yaklaşımıyla yalnızca bir sosyal alan değil, aynı zamanda bir ekolojik merkez olarak hizmet verecek.

MODERN ŞEHİRCİLİK VE DOĞA BİR ARADA

Parkın sahip olduğu teknik özellikler, Uzunköprü’nün sürdürülebilir gelecek vizyonunu yansıtıyor. Yağmur suyunu doğal yöntemlerle toplayan Yağmur Bahçesi, vatandaşların toprakla buluşmasını sağlayacak Hobi Bahçeleri ve çevre dostu altyapılar projede öne çıkıyor. Ayrıca parkta yer alan Akıllı Banklar sayesinde vatandaşlar dinlenirken Wi-Fi ve şarj ünitelerinden de yararlanabilecek.

“BÖLGEMİZE ÖNCÜ OLACAK”

Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Ediz Martin, parkın çok kısa bir süre içinde açılacağını belirterek, “Uzunköprü için üretmeye, şehrimizi daha yeşil bir geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Bu park, sunduğu imkanlarla hem Cumhuriyet Mahallemize değer katacak hem de bölgemizde örnek bir proje olacak” dedi.

Erdoğan Demir

Erdoğan Demir

Köşe Yazarı

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!