BÜLENT SAYLAM

Kaya,  kooperatifin bu yıl 50 bin dekarlık alanda sulu tarıma hizmet verdiğini dile getirirken; geçmiş dönem kalan borçlarının da yapılandırdığını söyledi.

Yeni yönetim kurulu ile birlikte üreticinin alın terini en iyi şekilde değerlendirmesi için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Kaya, bir önceki yıl 37 bin dekar olan sulama alanını bu yıl 50 bin dekara çıkardıklarını söyledi.

“EN BÜYÜK HEDİFİMİZ RÜZGÂRGÜLÜ KURMAK”

Kaya, en büyük hedeflerinin bölgede bir rüzgârgülü kurmak olduğunu, bununla ilgili gerekli yerlere başvuru yaptıklarını  bunun gerçekleşmesi durumunda  elektrik maliyetlerinin çok düşeceğini kaydetti.

İpsala’da  bir restoranda basın mensupları ile bir araya gelen kooperatif yöneticileri, amaçlarının her yıl sulanan alan miktarını artırarak, bölge halkının refahını yükseltmek olduğunu belirtti.

Kaya, 1,5 yıldır görevde olduğunu belirterek, amaçlarının 2 bin 100 üyesi olan  kooperatife, yeni iş makinaları  kazandırarak  bölgede sulanabilir alan miktarını her yıl artırmak olduğunu söyledi.

Altınyazı Barajı’na kış aylarında Meriç Nehri’nden su bastıklarını kaydeden Kaya, yaz aylarında da bu suyu üreticilerin hizmetine sunduklarını hatırlattı.

Sulama sahaları içinde bulunan su istasyonları ile kanallarda yenileme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kaya şu bilgileri verdi: “Kooperatifimizin sulanabilir alanı 65 bin dekar. Yönetim Kurulu üyelerim ile birlikte çalışmalara başladık. Balabanköy ve Altınyazı pompa istasyonumuz atıl durumda idi onları yeniledik. 8 kilometrelik kanal deforme olmuştu, onları tekrar yeniledik. Meriç Nehri’nin kış aylarında akan suyunu altın yazı barajına basıyoruz. Bu sayede üreticimiz istediği suyu alabiliyor.”

Bu yıl 14 milyon metreküp suyu barajda depoladıklarını anımsatan Kaya, 2021 yılı sulama alanını  50 bin dekara kadar çıkardıklarını  belirtti.

Kooperatif çalışmalarına da değinen Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “Gerekli olan yerlere 11 tane pompa koyduk, elektrik tesisatını yeniledik. Ergene Nehri’nden de  suyu üreticimize ulaştırdık. Göreve geldiğimizden bu yana eksik olan ne varsa onları tamamladık. Üreticimiz  de bize güvendi ve ödemelerde hiç bir sıkıntı çekmedik Kooperatifimize bir adet  kepçe aldık. Bunun  yanında personelimize kullanması için  pikap araç aldık. İki adet su takibi yapan personele motosiklet aldık. Kooperatif binamızı yapmak üzere  arsa aldık. Kooperatifimize yakışır bir bina yapmayı düşünüyorum.”

“BORCUMUZ YOK, 4 MİLYON TL PARAMIZ VAR”

Kooperatifim hiç kimseye borcu olmadığını da aktaran  Kooperatif Başkanı Kaya, şunları söyledi: “Şu anda  4 milyon lira  nakit paramız var 15  personelimiz çalışıyor, maaşlarını günü gününe ödüyoruz. Yönetim kurulu üyelerim ile birlikte sürekli sahadayız, onlara teşekkür ediyorum. Şimdi hasat zamanı. Üretici ürününü biçmeye başladı. Yakın zamanda  Meriç Nehri’nden Altınyazı Barajımıza  su göndermeye başlayacağız.”

Kooperatifin sulama  alanı içinde ağırlıkla olarak pirinç, kavun, ayçiçeği, silajlık mısır, karpuz ve buğday ekimi yapıldığına kayıt düşen Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu hizmetlerin yapılmasında, bizleri yalnız bırakmayan devlet büyüklerimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız’a, Bölge Müdürümüz Erdinç Kuran’a, Şube Müdürümüz Çınar Turgay’a, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya, AK Parti İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş’a  çok teşekkür ediyorum.”