HABER MERKEZİ

Geçen hafta TMO tarafından Ankara’da program düzenlendiğini hatırlatan Balcılar, şunları söyledi: “TMO’nun 80’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, etkinlik düzenlendi. Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden kendi yöresel ürününü tanıtmak amacıyla, Ankara’ya davet edildik. Bizlerde İpsala Çeltik Üreticileri Birliği olarak, bölgemizin pirincini tanıttık. Bu çerçevede; bin 500 kişilik pilav yaptırdık ve gelen misafirlere ikram ettik. Bölgemizin ürününün tanıtımı için iyi bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

EKİLECEK YÜZDE 80’LİK BİR ALAN KALDI

İpsala’da çeltik ekimlerinin başladığını belirten Sedat Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “İpsala bölgesinde şu an yüzde 20 seviyesinde bir ekim gerçekleştirildi. Ekilecek yüzde 80’lik bir alan kaldı ve üreticilerde hızla yerlerini hazırlamaya devam ediyorlar. Ekilişler, haziran ayının ilk haftası gibi tamamlanmış olur. Şu ana kadar ekilişler anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Havalar iyi gidiyor, su anlamında sıkıntı yok. Çeltik üreticileri olarak, iyi bir sezon geçirmeyi diliyorum.”