HABER MERKEZİ

Çeltik üretiminde girdi maliyetlerinin arttığını belirten Balcılar, “Girdi maliyetleri geçen yıla göre yüzde 30 oranında arttı. Bu durumunda fiyatlara yansıyacağını tahmin ediyoruz. Üreticinin ve sanayicinin elinde mal kalmadığı için fiyatlar yüksek seviyelerde seyretmektedir. Ama hasat başladığında fiyatların ne seviyede olacağını zaman içerisinde göreceğiz. Şu anda fiyat anlamında bir şey söylememiz doğru olmaz. Ama piyasada iyi bir fiyatın oluşacağını düşünüyoruz.” dedi.

TMO’NUN PİYASAYA GİRİP MAL ALMASINA GEREK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

 “TMO fiyat açıklar mı?” şeklindeki soruya cevap veren Sedat Balcılar sözlerini şöyle sürdürdü: “Piyasada ürün çok olursa üreticinin mağdur olmaması için TMO müdahalede bulunuyor. Şu anda tüm sanayicinin elinde ürün yok ve yeni çıkan ürün hızlı şekilde satın alınacaktır. Dolayısıyla TMO’nun piyasaya girip mal almasına gerek olduğunu düşünmüyorum.”

SUYUMUZ BOL VE HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK

Çeltik üreticileri olarak yapılan hazırlıklar hakkında bilgilendirmede bulunan Balcılar, sözlerini şöyle tamamladı: “Çeltikler şu anda 60-70 günlük seviyelerde. Artık son gübreleri de atıyoruz. Hava şartlarına göre ihtiyaç olması durumunda mantar ilacı atacağız. Havalar geçmiş yıllara göre biraz serin gidiyor. Serin gitmesi de hasadın gecikmesine neden olmaktadır. Suyumuz bol ve hiçbir sıkıntımız yok. Bölgede 100 bin dönüm daha fazla ekiliş olması piyasaları olumlu yönde etkileyecektir. İyi ürün elde etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”