HABER MERKEZİ

Jackquelin ve Recep Ünel çiftinin öyküsünün kilometre taşları şöyle: 1978 yılında Berlin’e işçi olarak giden Ünal Ünel, 1986 yılına kadar zor şartlarda çalıştıktan sonra, aynı köyden Gülcan Kuş ile evlenmek için Türkiye’ye köyüne döndü.  1988 yılında Recep, 1991 yılında da Koray adlı iki erkek çocuğu olan Ünel çifti, 1992 yılı sonunda yeniden Almanya’ya dönmeye karar verdi.

Berlin’de yaşamaya başlayan Ünel ailesinin büyük oğlu Recep, gitar çalıyor, şarkı sözlerine nota yazıyor, kompozit müzikle uğraşıp, ayrıca bir muhasebe şirketinde çalışıyor. O sırada öğrenci olan Avustralyalı Jackquelin ise Work and Travel sistemi ile hem çalışıp hem de Avrupa’yı geziyor. Bu iki gencin karşılaşması 2013 yılında gerçekleşiyor. Eve dönüş trenini kaçıran Recep ile bir iş görüşmesi ertelenerek geri dönen Jackquelin, Berlin sokaklarında karşılaşıp tanışıyorlar. Bir süre sonra Jackquelin Avustralya’ya dönüyor, Recep de arkasından soluğu Sidney’de alıyor. Gidiş o gidiş.  Çiftin birlikteliği yıllar geçtikçe aşka dönüşüyor. 2020 yılında evlenmeye karar veriyorlar ancak bu kez de dünyanın yaşadığı koronavirüs salgını yüzünden düğünleri gerçekleşmiyor. Jackquelin, sosyal medya hesabında tanışmalarını şöyle anlatıyor: “Sekiz yıl önce, Berlin'in işlek caddelerinde tesadüfen bu güzel adamla tanıştım. O gün işten eve tren yolculuğunu kaçırmamış olsaydı ve iş görüşmem iptal olmasaydı, hiç tanışamayacaktık.”

Tedbirlerin gevşetilmesi sonucunda ilk düğün 2022 Şubat ayında Sidney yakınlarındaki Narrabeeen’de, ikinci düğün ise geçtiğimiz günlerde ayında İpsala’nın İbriktepe kasabasında gerçekleşti.  İbriktepe’de ilgiyle izlenen düğün, Türk gelenek göreneklerine göre yapıldı. İbriktepe’deki düğüne; depo yöneticiliği yapan kayınpeder Brad Hampson ile kayınvalide Catherine Hampson katıldı. İlk balaylarını Avustralya’da, ikincisini ise Türkiye’de geçiren çift Avustralya’ya döndü. Hampson ve Ünel aileleri ayrıca Avustralya’da Çanakkale Savaşları ile ilgili anıtları, Türkiye’de de Tarihi Gelibolu Yarımadası ile Kapadokya bölgesini ziyaret etti.

Recep Ünel, halen müzikle uğraşıp, aynı zamanda bir reklam şirketinde çalışıyor. Jackquelin ise mezun olduğu okulda fen bilgisi öğretmenliği yapıyor.  Avustralyalı bir geline sahip olduğu için mutlu olduğunu belirten baba Ünal Ünel, Almanya ile Avustralya arasının çok uzak olmasından dolayı, oğlu ve gelinini yılda birkaç kez görebileceği için ise üzüntülü olduğunu belirterek; “Aslında oğlum Recep, benim isteyip de yapamadıklarımı gerçekleştirdi. Gitar öğrenmek istemiştim olmadı, yapamadım. Avustralya’ya gitmek için çaba harcadım, yine olmadı. Ayrılık ve hasret zor ama elden ne gelir. Onlar mutlu olsunlar, bu bize yeter” dedi.