AYGÜL KONAR

“DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ”

Açıklamasında, ilçeye giriş-çıkışlarda vatandaşların ateşlerinin ölçüldüğünü, sınırdan gelen araçlarında özel olarak kontrol edilip dezenfekte edildiğini ifade ederen Başkan Ünsal, şunları söyledi: “Sınırdan gelen TIR şoförlerinin ateşleri ölçülüyor. Herhangi bir olası durumda Edirne’den gelen ambulans gelip müdahale ediyor. Biz ilçede dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Sınır kapıları da sürekli dezenfekte ediliyor. Apartmanlarımızı da dezenfekte ediyoruz, isteyenlerin evlerine gidip dezenfekte yapıyoruz. Hasta olan bazı vatandaşlarımız evlerinin kapılarını ve etrafını ilaçlamamızı istiyor. Onları da yerine getiriyoruz. Onun haricinde, ilçede her yere el dezenfektanları astık. Virüsü kapmamak için mümkün olduğu kadar elimizden geleni yapıyoruz.”

“ÇOK TEHLİKELİ BİR DURUM, BU İŞİN ŞAKASI DA OLMAZ”

Her hafta Çarşamba günleri kurulan Halk pazarına, seyyar satıcıları getirmediklerini dile getiren Abdullah Naci Ünsal, “Halk pazarına gelen pazarcı esnafını özel olarak yerleştirdik. Zabıtamız da pazara gelen vatandaşları sırayla alıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar için yanlış bir algı oluştu. Sanki mikrobu onlar taşıyormuş gibi insanlar 65 yaş üstü vatandaşlara önyargı oluşturdu. Aslında bireysel olarak kendi korunmaları için önlem amaçlı yapılan bir şeydi. Biz de insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Örneğin; pazara gelen balıkçılardan iki kişi 65 yaş üstüymüş. Zabıta ekiplerimiz gitti, balıkçı esnafını evlerine gönderdi. O iki vatandaşımızın yerine bakabilecek birilerinin gelmesini söyledi. Telkin yoluyla insanlarımızı evlerine göndermeye çalışıyoruz ama bazı vatandaşlarımız da ‘Bana bir şey olmaz’ düşüncesi devam ediyor. Biz gayet güzel bir şekilde insanlara bunu anlatmaya çalışıyoruz, çok tehlikeli bir durum, bu işin şakası da olmaz. İlçede devamlı anons yapıyoruz. Vatandaşlarımız zorunlu olmadığı sürece evlerinden çıkmasınlar diye. Ceza keseriz demekle çözüm olmuyor, ne yazık ki ceza kesmekte çözüm değil. İşin ilginç tarafı insanlar kendilerini düşünmüyorlar. Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımız piyasada olmasınlar diye elimizden geleni yapıyoruz. Hem polis teşkilatımız, hem biz belediye olarak mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

“MEYDANLARI KORUMA ALTINA ALACAĞIZ”

İlçede meydanları koruma altına alacaklarını dile getiren Ünsal, “İlçe deki meydanları, toplu yerleri koruma altına alacağız. Bu virüs bize bulaşır mı, bulaşmaz mı orasını bilemiyoruz ama biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şakası yapılacak bir durum da değil. Çok hızlı yayılan bir virüs. Dünya global bir sistemde. Herkes birbiriyle temas halinde. Artık içiçe olduk. Keşan ile aramızda organik bir bağ var. Bizim gıda malzemelerimiz oradan geliyor. Esnafımızın bazıları Keşan’dan geliyor. Yine Keşan’dan, İpsala’ya çalışmaya gelen vatandaşlarımız var. Çok sıkıntılı bir durumdayız. Biz mümkün olduğu kadar hijyen kurallarına uyuyoruz. Apartmanları tek tek ilaçladık, ikinci tura geçtik. Eczaneler, işyerleri, ilçedeki her yeri ilaçladık. İlaçlamada çok sıkı çalışmalarımız oluyor” diye konuştu.

“ÇOĞU İŞ YERİ VE DÜKKAN KEPENK KAPATTI”

Abdullah Naci Ünsal, açıklamasında ilçede koronavirüsten korunmak amaçlı kepenk kapatan dükkan ve işyerleriyle ilgli de şunlara yer verdi: “Çoğu iş yeri ve dükkan kepenk kapattı. Bizim esnaf haritamız çok geniş değil. Çoğu lokanta, kafeterya, kahvehaneler. Çok değişik ürünler satan esnafımız olmadığı için sıkıntı olmadı. Zaten kahvehaneler, kafeteryalar da kapandı. Pastaneler iş olmadığı için kapandı. İnsanlar da bu süreçte evde kalınca evlerinde temizliğe ve tadilata başladı. Nalbur gibi ihtiyaç yerlerinde de bazıları kapandı. Vatandaşlarımız ‘neden kandı’ gibi söylemlerde bulunuyor. Bazen esnafa açtırtıyoruz, vatandaş ihtiyaç olan malzemesini alsın diye. Randevu sistemi gibi çalıştırıyoruz dükkanları. Biz de dediğimiz gibi farklı farklı dükkanlar yok. Konfeksiyoncu, giyimci çok olmadığı için fazla sıkıntımız yok.”