Bu yıl 15’incisi düzenlenen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı’nın açılışı önceki gün Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bakan Yardımcıları, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İl Müdürleri, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve Din İşleri Başkanı Sadık Sadık, , İl Genel Meclisi Üyeleri, Muhtarlar, siyasiler ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Saat 15.00’te kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanına hareket edildi. Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtınaİpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından çelenk konuldu.Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndan Festival ve Fuar Alanına hareket edildi. Burada, İpsala Anadolu Lisesi folklor ekibi gösterilerini sundu. Gösterinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Kerman yaptığı konuşmada  fuar alanını düzenlemek adına iki aydır yoğun bir şekilde çalıştıklarına vurgu yaptıktan sonra şunları kaydetti: İnşallah bu alanı Allah’ın izniyle Trakya’nın en büyük Tarım Fuarı haline getireceğiz. Sayın Bakanımızın desteğiyle bu işin içerisine Balkan ülkelerini de katarak onları da bu bölgede sahiplenmek adına biz İpsala Belediyesi olarak hazırız. Yine, sizlerin desteğiyle İlçe Merkezi’nde hayvancılık yapan vatandaşlarımızın hayvanlarının biran önce şehir dışına taşınması için 100 Aileye 5 Başlıklı Süt Besiciliği yönünde bir çalışmamız oldu. Bununla ilgili de örnek projemizi fuar alanının girişine yaptık. Sizlerin desteğiyle, İnşallah Tarım Bakanlığı’ndan da yardım alarak bu projemizi gerçekleştirme yönünde atacağımız adımlara İpsala halkı minnettar olacaktır.” dedi.

ÖZDEMİR:”İNŞALLAH HEP BÖYLE TEMPOLU ÇALIŞIRIZ”

 İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ise yaptığı konuşmada Bugün görev süremin ilk günü. Böyle beyaz haberlerle başladık. Önce, Sayın Sağlık Bakanımızın liderliğinde devlet hastanemiz, şimdi de Belediye Başkanımızın öncülüğünde tarım fuarımız. İnşallah hep böyle gideriz. Tempolu çalışırız” ifadelerini kullandı.

MÜEZZİNOĞLU, “ÇELTİK ÜLKEMİZİN ÜRÜNÜ”

Sağlık BakanıDr. Mehmet Müezzinoğlu bugün İpsala’da 15’incisi yapılan Çeltik Festivali ve Tarım Fuarında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Çeltik bu bölgenin değil, Edirne’nin değil, ülkemizin en önemli üretim ürünü. Çeltik ülke tüketimimizin %50’sini üreten bir bölgenin çeltiğe daha güçlü sahip çıkması ve çok daha güçlü tanıtılması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda bu duyarlılığa yeniden farklı vizyonlar kazandıran çok değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ama bu yalnız yerel yönetim dinamikleriyle olmaz. Çeltik üreticisinin, Ticaret Odamızın bu anlamda bir marka üretme adına mücadeleyi çok daha güçlü yapması, biz siyasilerin de bu mücadelenin yanında olması ve öncü olması gerektiğine inanıyorum. Bugün için, Edirne’miz ve özellikle İpsala Bölgesi İpsala Pirinci marka değerini yükseltme görevi ve sorumluluğu var. Onu ne kadar marka haline getirebilirsek o kadar daha katma değer üretmiş olabiliriz. Yoksa birileri bizim pirinci yok Baldo diyerek, yok Osmancık diyerek farklı farklı paketlerin içinde paketler. Biz yalnız üreten oluruz. Birileri de kazanan olur. Dolayısıyla hem üreten olmalıyız, hem marka değerini oluşturmalıyız, hem de sonunda kazanan olmalıyız.” dedi.

Müezzinoğlu, İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı’nın hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından, Mehmet Kerman, Mehmet Müezzinoğlu ve Dursun Ali Şahin’e günün anısına plaket verdi.

Mehmet Müezzinoğlu ve Dursun Ali Şahin, Eyyup Özdemir ve Mehmet Kerman birlikte kurdela keserek fuarın açılışını yaptı. Fuar açılışında İpsala Belediye Başkanlığı tarafından katılımcılara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Fuar etkinlikleri geleneksel kurbağa yarışması ile devam etti. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından verildi.