HABER MERKEZİ

AİLERLER DE KAMPANYAYA KATILIYOR

İpsala Kaymakamlığından yapılan açıklamada kampanya ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: “Okumak, alışkanlıkların en asilidir. Biz çocuklarımızın bu en asil alışkanlığı kazanmaları ve sürdürmeleri için her alanda yaptığımız çalışmaları İpsala Okuyor Projesi kapsamında yürütüyoruz. Bu projemizde yalnızca okuma alışkanlığını çocuklarımızın hayat anlayışlarının vazgeçilmezi yapmakla kalmıyor, aynı zamanda ailelerimizin de bu etkinliğe katılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu sayede çocuklarımızın zihinlerinde güzel fikirler, farklı bakış açıları belirirken çocuklarımız kendine güveni tam, dil becerileri gelişmiş bireyler olarak topluma katılıyor.

#İPSALAOKUYOR ETİKETİYLE TWİTTER’DA YER ALACAK

Tüm İpsalalıların davet edildiği kampanyaya ayrıca sosyal medyadan da #ipsalaokuyor etiketiyle twitter'da yerini alacak. Açıklamanın şöyle devam etti: “Hedefimize ulaşmak hatta geçmek için İpsala da tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi, velilerimizi, tüm kurumlarımızı, tüm halkımızı bizimle kitap okumaya davet ediyoruz. #ipsalaokuyor etiketiyle Twitter'da buluşuyoruz. Sen de oku, bize katıl. Biz İpsala’yız bize okumak yakışır.”

5 MİLYON SAYFA KİTAP OKUNMASI AMAÇLANIYOR 

5 milyon kitap sayfasının okunmasının amaçlandığı kampanyada açıklama şu ifadelerle sona erdi: “İpsala Kaymakamlığı'nın uhdesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde ilçemizdeki eğitim ailesine yönelik okuma etkinliği devam ediyor. 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan okuma etkinliği çerçevesinde 5 milyon sayfa kitap okunması amaçlanmaktadır. Ay sonunda yapılacak değerlendirmeye göre ilçe verileri paylaşılacak ve bu proje sayesinde kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Okuma etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederiz.”