BÜLENT SAYLAM

81 ilde Sağlık Bakanlığı’nca belirlenmiş okullarda eğitim görmekte olan 7-8-9-10. sınıf öğrencilerine yönelik tüm ilçe sağlık müdürlükleri tarafından "Küresel Gençlik Tütün Anketi” uygulanıyor. Yapılan bu çalışmalarda tütün kullanımı ve tütün ürünlerinin zararları hakkında toplumun sahip olduğu bilinç düzeyinin tespit edilmesi amaçlanıyor. İpsala Toplum Sağlığı personeli bu kapsamda İpsala Atatürk Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu 7. ve 8. sınıfları ziyaret etti.

BİLİNÇ DÜZEYİ TESPİT EDİLİYOR

Konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tütün ve tütün ürünleri bağımlılığı toplumumuzu etkileyen önemli halk sağlığı problemlerinden biridir. Tütün bağımlılığı ile mücadelenin ilk basamağı, toplum düzeyindeki tütün kullanımı ve tütün ürünlerinin zararları hakkında toplumun sahip olduğu bilinç düzeyini tespit etmektir.

Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda 81 ilimizde, bakanlıkça belirlenmiş okullarda eğitim görmekte olan 7-8-9-10. sınıf öğrencilerine yönelik tüm ilçe sağlık müdürlükleri tarafından ‘Küresel Gençlik Tütün Anketi’ uygulanmıştır. Bu kapsamda ilçemiz Atatürk Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu 7. Ve 8. sınıfları ziyaret edilmiştir.”