HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek risk' ile 'kırmızı' renkte yer alan İpsala’da, Hıfzıssıhha Kurulu bulaşın önlenmesi amacıyla ev ziyaretlerinin yasaklanmasına karar verdi.

İpsala Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, son haftalarda ilçedeki pozitif vakaların varyant virüsünde etkisiyle olağanüstü artış ve hızlı bir şekilde yayılım gösterdiği belirtilerek, “Vakaların bulaş kaynağı yüzde 90 gibi yüksek bir oranda ev ziyaretlerinden kaynaklanıyor. Unutmayalım ki, evimizin dışında maske takıyor olsak da ev ziyaretleri maskesiz olarak gerçekleşiyor ve hızlı yayılan virüsün bulaşmasını daha da kolaylaştırıyor. Hıfzıssıhha kurul kararıyla da yasaklanan ev ziyaretleri noktasında, komşularımızın, akrabalarımızın, arkadaşlarımızın ziyaret taleplerini kabul etmeyelim. Hepimiz aile üyelerimizi bu konuda uyaralım. Kendimizin, ailemizin, sevdiklerimizin ve toplum sağlığı için daha duyarlı olalım. Tüm kurallara uyarak en kısa sürede normalleşelim. Çaba ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Birlikte başaracağız” denildi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör de, Pazar günü kentte sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle denetimlerde bulundu. Güngör, alınan tedbirlerin tamamının vatandaşların sağlığı için olduğunu ifade ederek, “Kısıtlama kuralına uyan esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”dedi.