MEHMET AYTAÇ

Ziyaret sırasında üreticilerden, dolu yağışı nedeniyle uğradıkları zarar hakkında bilgiler alan Zahir Tercan; “Çiftçilerin zararlarının karşılanması, afet bölgesi ilan edilmesi elzemdir” dedi.

Çiftçinin ve köylünün derdini, kendi dertleri olarak gördüklerini ifade eden Tercan; “Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde sıkıntıları, dertleri, istekleri geniş kapsamlı analiz raporu yazarak ilgililere ileteceğimizi ifade ettik. MHP olarak üzerimize her ne düşüyorsa fazlasıyla yapmaya gayret edeceğiz. Hayırlı sonuca varmak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİMİZ DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ”

Tercan, şu açıklamayı yaptı: “MHP toplumun kanayan bir yarasını görünce onu ortadan kaldıracak projeler üretir ve hayata geçirir. Çiftçimiz ile köylümüz ile buluşup, sorunları yerinde görüp, taleplerini dinledik. Çiftçilerimiz şunu söylüyorlar. Devletimiz bu afetlerde meydana gelen zararlarımızı karşılasın, bize rahat bir nefes aldırsın. Bizler halkın temsil makamı olarak yaşamın her alanında vatandaşlarımızın sesi olmak ve temsil etmekle görevliyiz. Bu görevi ülkemiz, milletimiz ve seçim bölgelerimizde de yerine getirmeli, sorunların çözümü için elimizi taşın altına koymaktan geri durmamalıyız. Sosyal adaleti sağlayacak her çalışmanın içerisinde aktif olarak bulunmaktayız. Daha fazla üretmeleri için çiftçimiz daha fazla desteklenmeli; mazot, gübre, ilaç, yem gibi girdilerini uygun fiyatlı alabilmeleri mutlaka sağlanmalıdır. Tarımda kullanılan elektrik için daha düşük tarife belirlenmeli ya da elektrik desteği verilmelidir.”