BÜLENT SAYLAM

Tetik, ayrıca Eğitim şurası düzenlenmesi ile ilgili 5 yıl önce yaptığı çağrıyı hatırlatarak “O günlerde sorumlu kesimler bu çağrıya pek kulak vermediler. Şimdi bir kez daha yetkililere bir kaç soru sormak istiyorum: Bu yıl, eğitimdeki başarı durumumuzun farkında mısınız?” şeklinde konuştu.

GÜN GEÇTİKÇE KAYBEDİYORUZ

Eğitim ile ilgili peşi sıra sorular soran Tetik, açıklamasına şöyle başladı: “Maalesef İpsala’mızda eğitim konusunda gün geçtikçe kaybediyoruz! 28 Kasım 2016 tarihinde bir basın açıklaması yapmıştım; Hemşehrilerimize yatırım yapalım, bir Eğitim Şurası düzenleyelim diye... O günlerde sorumlu kesimler bu çağrıya pek kulak vermediler. Şimdi bir kez daha yetkililere bir kaç soru sormak istiyorum: Bu yıl, eğitimdeki başarı durumumuzun farkında mısınız? Son sınavlarda bütün okullarımızda bireysel başarılardan öteye geçebildik mi?” Ortak sınavlarda ve eğitimdeki durumumuz Edirne’deki bütün ilçelerin ortalamasının çok gerisinde biliyor musunuz?

EĞİTİMİMİZİ KEŞAN’A TESLİM ETTİK

İpsala’nın göç verdiğinin altını çizen Tetik, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Her şeyde olduğu gibi eğitimimizi özel okullara ve komşu ilçemiz Keşan'a teslim etmiş durumdayız. Bu yazıyı kaleme alma sebebim de bu duruma üzülüyor olmam. İlçem adına, insanlarımız adına, öğretmen kızlarımın öğrencileri adına... İlk önce iş için evlatlarımızı Çorlu ve Çerkezköy'e gönderdik. Sonra Sağlık konusunda yaşadığımız sorunlardan göç eden insanlarımızı gördük. Şimdi de maalesef eğitimdeki başarısız durumumuzdan dolayı şehrimizin insanları evlatlarına iyi bir gelecek verebilmek için başka şehirlere göç ediyor.”

BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMALIDIR

Öğrenciler için gerçekçi adımlar atılması gerektiğini söyleyen Tetik, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Ülkece uzaktan eğitimle bir yere kadar yürüttük, yeni dönemde okula gelecek öğrenciler için gerçekten bir şey yapılmalıdır. Sorumlular buna dur demeli! Acilen eğitimdeki sorunlarımızı İpsala halkı olarak tartışmalıyız. Kendi evladının geleceğini düşünen değil okullarımızın kapısından adım atan tüm öğrencilerin geleceğini düşünen ve sorumluluğunu alan tüm yöneticiler, siyasiler, hemşehriler. Buna bir çözüm bulunmalıdır!”