HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Kırbıyık’ın programına, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve  AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ve daire amirleri de katıldı.

İpsala programına kaymakamlık ziyareti ile başlayan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, burada Kaymakam Ekrem Güngör'den ilçede yürütülen çalışmalar, projeler ve yatırımlar ile ilgili bilgiler aldı.

Vali Kırbıyık, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Atatürk Ortaokulu konferans salonunda belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Vali Kırbıyık, yaptığı konuşmada, "Yaptığımız toplantılarla İlçelerimizin temel gündemindeki konuları görmek istiyoruz. Muhtarlarımızın kendi mahalleleri ve köyleri ile ilgili talepleri oluyor onları dinlemekten ve önümüzdeki dönem planlamalarını birlikte yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizim temel muradımız, kamu hizmetlerinin en etkin hale getirilmesidir. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerini alırken en hızlı şekilde, en verimli şekilde bu hizmetlere erişmelerini amaçlıyoruz. Bugün burada biz İpsala'nın Belediye Başkanları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlarımızla, İpsala'nın önceliklerini konuşmak için bir aradayız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum ve sözü sizlere bırakıyorum" dedi.

Vali Kırbıyık, yapılan toplantıda katılımcılardan, ilçemiz ile ilgili talep, sıkıntı ve önerileri dinleyerek, notlar aldı ve değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının ardından İpsala’ya önemli sayıda istihdam sağlayan Petek tekstil fabrikası ile Yaşar makina ve çeltik işleme tesisini, Fatma Aksal ve beraberindekiler ile ziyaret eden Vali Kırbıyık, burada çeşitli incelemelerde bulundu ve üretim çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Daha sonra, konferans salonundaki toplantıda yapılan daveti geri çevirmeyerek İpsala Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret eden Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, "Kendi yöresel ürünlerini üreterek ekonomiye katkı sağlamanın yanında kadının neler başarabileceğini de göstermiş oldular. Verdikleri emeklerinden ve başarılı faaliyetlerinden dolayı girişimci kadınlarımızı tebrik ediyorum'' dedi.

İpsala programında, Alaca Mustafa Paşa Camisini gezen Vali Kırbıyık, daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek bulunarak hayırlı işler diledi.

İpsala Gençlik Merkezi ve ilçe Halk Kütüphanesi yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunan Vali Kırbıyık, daha sonra yakın zamanda faaliyete alınması planlanan İpsala gümrüğü TIR parkı sahasını gezerek, devam eden yapım çalışmalarıyla ve ilgili bilgi aldı. Ardından program kapsamında İpsala'da bulunan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonunu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, daha sonra İpsala Sınır Kapısı’na geçti.

İpsala Sınır Kapısında, gümrük sahasını gezen ve görevli personellere kolaylıklar dileyen Vali Kırbıyık, giriş işlemi yaptıran gurbetçilerimizle de görüşerek "vatana hoşgeldiniz" dedi.

Sınır kapısında, sıfır noktasına geçen Vali Kırbıyık, burada, ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla nöbet tutan askerler ile bir araya geldi.

Vali Kırbıyık, "Sınır hattımızda gözünüzü kırpmadan nöbet tutarak mukaddes vatanımızı, aziz milletimizi ve şanlı bayrağımızı koruyorsunuz.  Devletimiz, milletimiz sizlerle ve değerli ailelerinizle gurur duyuyor. Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Hayırlı teskereler diliyorum" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT AİLESİ ZİYARETİ

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İpsala ilçesine bağlı Kumdere Köyü’nde ikamet eden Şehit Piyade Er Emrah Karataban'ın ailesini ziyaret etti.

Şehidin annesi Nuray ve babası Süleyman Karataban’a taziye dileklerini ileten Vali Kırbıyık, “Şehitlerimiz yüce milletimizin kahramanları, bizlerin en kıymetli değerlerimizdir. Onlar bizlere vatanımızı emanet ederken; bizler hem vatanımızı hem de şehit ailelerimizi emanet bildik. Baş tacımız, devletimizin en kıymetli varlıkları olarak gördüğümüz aziz şehitlerimizin ailelerine Devletimizin tüm kapıları daima açıktır. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler ihsan eylesin. Şehitlerimize de rahmetiyle muamele etsin. Bu vesileyle şehitlerimizin anne babalarına, eşlerine ve çocuklarına bir defa daha Allah’tan sabır diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.