HABER MERKEZİ

İstanbul Hilton Oteli Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, tıp ve geleneksel tamamlayıcı tıp alanında pek çok bilim insanı ve tıp doktoru yer aldı. Etkinlikte MSLeeces standına da ilgi büyük oldu. Ünlü Tıp Doktoru Murat Topoğlu olmak üzere birçok bilim insanı, yapılan canlı sülük sunumlarını ilgi ile izledi. Eski İpsala Kaymakamı ve şimdiki Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal da kongreye gelerek, MSLeeches Genel Müdürü Sait Mehmet Yavuz ve İpsala'dan gelen ekiple görüştü.

SÜLÜK EMZİMİNDEN KANSER İLACI ÜRETİYORLAR

Yetkililer, İpsala habitatının tıbbi sülük üretimi açısından son derece uygun olduğunun altını çizerek, Yenikarpuzlu'da 5 milyon TL yatırımla, 17 bin metrekarelik alanda bir sülük üretim tesisini bir yıl önce hayata geçirdiklerini belirtti. MSLeeches'in uzun vadeli amacının, sülük enziminden kanser ilacı üretmek olduğu vurgulanarak, yapılan ARGE çalışmaları kapsamında ABD ve Kanadalı ilaç ve kozmetik firmalarıyla da görüşmeler yapıldığı ifade edildi. Öztürk ve Bakhramov, kongresi sonrası dün İpsala Yenikarpuzlu'ya döndü. Mert Sebahattin Öztürk, kongrenin verimli geçtiğini söyledi.

Yenikarpuzlu’da kansere ilaç üretiyorlar  Öztürk ve Bakhramov Tıp Kongresine katıldılarYenikarpuzlu’da kansere ilaç üretiyorlar  Öztürk ve Bakhramov Tıp Kongresine katıldılar