HABER MERKEZİ

Keşan SARDOS (Saros Doğa ve Spor) Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinliklere, Yılmaz Bayraktar’ın babası ve Köprü Mahallesi Muhtarı Hasan Bayraktar, kardeşi Ali Bayraktar ile sevdikleri katıldı.

SARDOS Bisiklet grubu geçen Pazar günü, saat 9.30 sıralarında bisikletleriyle Keşan’dan hareket ederek, 12.00 sıralarında İpsala’ya ulaştı. Buradan Yılmaz Bayraktar için mevlit okutulacak olan Alaca Mustafa Paşa Camii’ne giden ekip, Yılmaz Bayraktar’ın babası Hasan Bayraktar’la görüştü. Yılmaz Bayraktar’ı unutamadıklarını ve ölümünü halen kabullenemediklerini söyleyen SARDOS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eker, Yılmaz Bayraktar’ın, bisiklet ve motosiklet camiasında sevilen bir isim olduğunu vurguladı. Hasan Bayraktar da evladını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaya devam ettiklerini ifade ederek, katılımlarından dolayı SARDOS Derneği bisikletçilerine teşekkür etti.

SARDOS Derneği bisikletçileri daha sonra Yılmaz Bayraktar’ın İpsala Işıklar Mezarlığı’ndaki kabrinin başına hareket etti. Burada ekibe, Hasan Bayraktar ve Ali Bayraktar da katıldı. Anmada, Yılmaz Bayraktar ile geçtiğimiz yıllarda İpsala’dan Çanakkale’ye yürüyen arkadaşı Murat Sansar da hazır bulundu.

Işıklar Mezarlığı’nda Yılmaz Bayraktar için okunan duanın ardından katılımcılar, yeniden Alaca Mustafa Paşa Camii’ne gelerek öğle namazından sonra okutulan mevlide katıldı. Mevlidin ardından katılımcılara ikramda bulunuldu.

SARDOS Başkanı Faruk Eker de, bu anlamlı etkinlik ile ilgili şunları söyledi: “Sevgili Yılmaz bir yıl önce bu tarihte üzücü bir bisiklet kazası sonucunda aramızdan ayrıldı. Bu güne kadar O'nun ölümünü bir türlü kabullenemedik, içimize sindiremedik. Acımız yine tazelense de özlem ve sevgiyle andık, anmaya da devam edeceğiz. Bazı insanların kıymeti aramızdan ayrıldıktan sonra anlaşılıyor veya hiç anlaşılamıyor. Yılmaz, İpsala'yı tüm Türkiye'ye tanıtan, tanıtmak için her türlü çabayı harcayan, her türlü sosyal işlerde içinde olan bir kişilikti. Ülkenin en batı ucunda sadece gümrük kapısı ile tanınan İpsala'yı ve ilçenin değeri olan pirinci tanıtmak için ülke tarafından tanınan ve takip edilen değerli kişilikleri davet ederek programlar yapan ve İpsala'ya dikkat çeken vizyonu geniş bir kardeşimizdi Yılmaz Bayraktar. Birlikte yaptığımız sohbetlerde İpsala'yı tanıtmak için tasarladığı birçok projeyi anlatırdı. Maalesef hedeflerine ulaşamadan yarıda bırakarak aramızdan ayrıldı. Bizler Keşan SARDOS Derneği olarak onun yapmak istediği projelerin yapılması durumunda veya adına yapılacak her türlü projenin içinde olmaktan büyük mutluluk duyacağımızı buradan bildirmek isterim. Bugün bizi orada karşılayan başta ailesi olmak üzere, bisikletçi dostlarımıza, medya ekibine ve birlikte pedal çevirdiğimiz kıymetli dernek üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.  Seni hiç unutmayacağız Yılmaz Bayraktar, huzur içinde yat. Dediğin gibi; aklımız başımızda, kaskımız kafamızda olacak”